Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kardiochirurg Fischer sa môže dohodnúť o vine a treste
Zdielať na

Kardiochirurg Fischer sa môže dohodnúť o vine a treste

BRATISLAVA / Kardiochirurg Viliam Fischer obvinený z brania úplatku, bude mať zrejme záujem o dohodu o vine a treste. Televízii JOJ to potvrdil jeho advokát.

Viliam Fischer vypovedal na policajnom prezídiu v pondelok v prítomnosti dvoch advokátov. 

Fischer krátko po prevalení kauzy tvrdil, že žiadne úplatky nezobral. "Je to nezmysel, čo vyprávajú," povedal Fischer. Polície vyšetrovanie kauzy nekomentuje.

Dohoda o vine a treste

"Predpokladám, že za niekoľko málo týždňov by mohlo byť vyšetrovanie skončené," uviedol advokát Viliama Fischera Milan Valašik.

Advokát Viliama Fischera uviedol, že jeho klient by sa chcel dohodnúť na vine a treste. "Nevylučujeme možnosť, že na konci vyšetrovania by sme navrhli dohodu o vine a treste," uviedol Valašik.

Ak chce Viliam Fischer na dohodu o vine a treste pristúpiť, musel by prijatie úplatku potvrdiť.S dohodou by musel súhalsiť aj prokurátor. Ak by sa tak stalo, mohol by Fischer vyviaznuť s podmienkou. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Peniaze aj hydina

Kauza okolo známeho kardiochirurga vypukla, keď v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb zomrela po operácii pacientka.

Jej rodina zavolala na linku 158 s tým, že Viliam Fischer od nich zobral niekoľko úplatkov. Policajti Fischera obvinili z prijímania úplatkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy