Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z podozrivého nevinný, otcovi popálenej Jarky (7) týranie nepreukázali
Zdielať na

Z podozrivého nevinný, otcovi popálenej Jarky (7) týranie nepreukázali

BRATISLAVA / Polícia nepotvrdila závažné obvinenia podané na otca dievčatka, ktoré malo byť poranené žeravými cigaretami. Prípad naberá iné kontúry. Padli iné, závažné obvinenia.

Otec Jarky mal páliť na dieťati cigarety.  Podľa vlastných slov to urobil len sedemkrát, a preto, že mal nervy.

Na internete visí amatérske video, na ktorom sa k týraniu dieťaťa sám priznáva. Je tam už 12 dní. Dôsledné objasňovanie hrôzostrašného priznania a celého prípadu sa začalo len pred siedmimi dňami po bleskovom zásahu generálnej prokuratúry. 

Za 7 dní vyšetrovanie pod dozorom prokuratúry vyústilo do obvinenia podozrivého otca, zabezpečenia ochrany dieťaťa pred možnou hrozbou, do znaleckého skúmania poškodenej Jarky a nakoniec k zbaveniu obvinenia podozrivého otca.

"Prokuratúra sa zasadila za urýchlené a dôsledné vyšetrovanie tohto prípadu pričom relevantnými dôkazmi na vznesenie obvinenia Jaroslavovi H. boli výpovede svedkov a lekárska správa zo dňa 5. januára," uviedla Andrea Predajňová, hovorkyňa generálnej prokuratúry.

Prokuratúra napriek terajšiemu stavu veci tvrdí, že obvinenie na podozrivého Jaroslava bolo dôvodné, nebolo unáhlené a už vôbec nie vznesené pod tlakom médií. 

Posudok špecialistu

Orgány činné v trestnom konaní teda už majú hotový posudok od doktora - špecialistu. Psychologička svoj posudok ešte pripravuje. Nie je vylúčené, že ale do tohto prípadu vstúpia aj ďalší znalci - odborníci. Trestné stíhanie vo veci ale stále beží.

"Vo veci sa naďalej koná. Dozor vykonáva prokuratúra," doplnila Predajňová.

Podľa Jarkinej starej mamy nastal zvrat v prípade pre prvotný prístup policajtov, ktorí mali trestné oznámenie na otca na stole už pred 17 dňami.

"Ešte v deň oznámenia mali ísť do nemocnice, poranené dieťa mali bez meškania nafotiť a vyhotoviť si podrobnú dokumentáciu. Nikto by to nemohol dnes spochybniť," dodala.

Prinútenie k priznaniu

Zatiaľ čo z otca je nateraz opäť chlap, ktorý dieťaťu neublížil, polícia s prokuratúrou v súvislosti s týmto prípadom obvinila iné osoby. Strýko dieťaťa mal k takémuto priznaniu vlastného švagra prinútiť násilím.

"20. januára bolo vznesené obvinenie Jozefovi Š. pre zločin vydierania," ozrejmil námestník Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček.

Od medializácie televízie JOJ tohto prípadu má problémy i matka dievčatka. Tej sa mal vyhrážať fyzickým ublížením brat jej vlastného muža.

"19. januára bolo vznesené obvinenie Petrovi H. pre prečin nebezpečného vyhrážania," dodal Janíček.

Pozrite si vývoj prípadu:

Nasledujúce zábery a obsah reportáže nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy