Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prípad Jarky (7), ktorú otec pálil cigaretami, rieši aj šéf polície
Zdielať na

Prípad Jarky (7), ktorú otec pálil cigaretami, rieši aj šéf polície

BRATISLAVA / Malé dievčatko so zdravotným postihnutím, ktoré vlastný otec pálil žeravými cigaretami musia vyšetriť znalci - špecialisti. Jej otec o všetkom porozprával na videu, ktoré sa rozšírilo na internete. Polícia už v tomto prípade začala konať. O vec sa zaujíma aj generálny prokurátor.

Orgány činné v trestnom konaní v prípade malej Jarky intenzívne vykonávajú všetky úkony na to, aby preukázali trestnú zodpovednosť podozrivému mužovi - otcovi dievčatka.

Ten sám na videu potvrdil, že keď bol nervózny, dcéru viackrát popálil cigaretami.

Pozrite si reportáž:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých divákov

O celú vec sa okamžite po preniknutí na verejnosť začal zaujímať aj prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Ten považuje za zarážajúce, že otec dievčatka po podaní trestného oznámenia ostal na slobode. "Aj z mojej iniciatívy sa vytvorila kontrolná skupina, ktorá skontroluje celý proces od prijatia oznámenia. Skupinu tvoria pracovníci kontroly a pracovníci úradu kriminálnej polície prezídia," potvrdil.

Gašpara zaujíma najmä to, ako vyšetrovatelia, ktorí v tomto prípade konali od samotného začiatku preverili jeho trestnú zodpovednosť a akým spôsobom zabránili tomu, aby sa otec mohol dostať k dievčatku.

Aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár dal striktný pokyn na to, aby boli v najbližších hodinách skúmané podmienky na okamžité vznesenie obvinenia voči podozrivému.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy