Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V prípade popálenej Jarky (7) sa objavil ďalší podozrivý
Zdielať na

V prípade popálenej Jarky (7) sa objavil ďalší podozrivý

BRATISLAVA / Prípad malého dievčatka, ktoré mal otec páliť cigaretami a priznať sa vo videozázname, rieši polícia i prokuratúra. Televízia JOJ objavila záznam na sociálnej sieti ešte minulý týždeň. Až po zverejnení sa vyšetrovanie rozbehlo tak, ako to príbuzní očakávali. Teraz to však vyzerá tak, že podozrenie na týranie dieťaťa sa nakoniec nemusí potvrdiť.

Je to už viac, ako dva týždne, čo polícia obdržala trestné oznámenie pre zločin týrania blízkej a zverejnej osoby. To, či dieťaťu otec naozaj ublížil, terajšie vyšetrovanie už nemusí preukázať.

Malá Jarka má poranenia takmer zahojené. Keďže si policajti poranenia dieťaťa nafotili neskoro, dôležité čerstvé stopy im v spise chýbajú. Okrem toho, s výsluchom podozrivého sa neponáhľali.

Obvinenie prišlo až po vstupe prokuratúry. Na obvinenie podal podozrivý otec sťažnosť, o ktorej rozhodne kompetentný prokurátor. Tak či onak, dieťa niekto či niečo poraniť muselo. O popáleninách nakoniec hovorí nález lekára, ktorý dieťa vyšetril bez meškania, hneď na začiatku, keď ho strýko odviedol na pohotovosť.   

Vyšetrovanie prípadu malej Jarky konečne postúpilo, pozrite si reportáž:

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov

Ďalší podozrivý

Pomalé konanie vyšetrovateľov nechal preveriť ich prezident. Dnes nevylučuje, že v prvotných úkonoch konali nesprávne.

Závažnú rovinu samotný prípad naberá aj v inom rozmere. Podľa polície nie je vylúčené, že video a priznanie otca k páleniu dieťaťa, bolo vynútené násilím. Podozrivý je teda ten, kto video zhotovil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy