Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otec, čo týral Jarku (7) pálením cigariet, sa priotrávil
Zdielať na

Otec, čo týral Jarku (7) pálením cigariet, sa priotrávil

BRATISLAVA / Otec malej Jarky, ktorý mal hasiť cigarety o svoju dcéru, skončil v nemocnici. Podľa informácií televízie JOJ sa muž predávkoval liekmi a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Záchranári zasahovali v byte, kde býva Jaroslavova matka krátko po osemnástej hodine. Podľa našich informácií sa muž vyhrážal, že sa poreže potom pojedol vysokú dávku liekov.

"Tridsaťšesťročný muž sa priotrávil liekmi. Záchranári ho následnej transportovali do univerzitnej nemocnice," uviedol hovorca operačného strediska Rýchlej zdravotnej služby Boris Chmel.

Otec týranej Jarky je hospitalizovaný na bratislavských Kramároch. Jaroslava prijali na Jednotku intenzívnej starostlivosti vo vážnom stave. Podľa Chmela bol pri vedomí.

Muž je už obvinený

V týchto chvíľach nie je známe či budú muža stíhať väzobne alebo na slobode. "Prokurátorka Okresnej prokuratúry Bratislava 3 vo štvrtok vydala pokyn vyšetrovateľovi na vznesenie obvinenia Jaroslavovi H. pre skutok právne kvalifikovaný ako zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Aby mohli mužovi doručiť obvinenie a poučiť ho o právach a povinnostiach, musí byť pri plných zmysloch. Či bude stíhaný väzobne alebo na slobode zatiaľ nie je známe. "O ďalších úkonoch konanie nebudeme ďalej informovať," dodala Predajňová.

UPOZORNENIE: Obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých divákov

Pozrite si priložené video:

Natočili ho príbuzní

Video s týranou Jarkou sa na internete objavilo tento týždeň. Zachytáva muža, ktorý hovorí o tom, že cigarety hasil na rukách svojej dcéry Jarky. Všetko odhalila stará mama so strýkom, ktorí video nakrútili.

Na rozostretom zázname je malá Jarka. Od narodenia ťažšie rozpráva. Svojmu strýkovi prezradila, čo jej otec doma robí. 

Zasiahol generálny prokurátor

Po odvysielaní prvej reportáže sa do problému zaangažoval aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

"Na základe vami odvysielanej reportáže vydal generálny prokurátor jaromír Čižnár okamžite opatrenia v súvislosti s vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti podozrivého," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Čižnár od svojich podriadených chce, aby prešetrili celý spis a zistili, či sú dôvody na to, aby otec dievčatka bol vyšetrovaný na slobode alebo išiel do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy