Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Profesionálny vojak rozbil výklad košom, nadával policajtom
Zdielať na

Profesionálny vojak rozbil výklad košom, nadával policajtom

Zdroj: noviny.sk

PREŠOV / Popíjanie profesionálneho vojaka a jeho bývalého kolegu skončilo tak, že oboch predviedli na políciu. Jeden rozbil výklad na reštaurácii, druhý vulgárne nadával privolaným policajtom.

Obaja muži zatiaľ vyviazli bez trestov. Na spis jedného čakajú jeho uniformovaní kolegovia z vojenskej polície. Druhý odišiel z polície bez obvinenia.

Kôš vo výklade

Celý incident sa začal v reštaurácii. Agresívneho hosťa vytiahli von, v tom schytil do rúk odpadkový kôš a hodil ho do výkladu. "Jeho priateľka ho dostala von a on toto spravil," hovorí čašník z reštaurácie.

Dvaja kamaráti popíjali v centre mesta. Jeden bývalý, druhý súčasný profesionálny vojak. S pribúdajúcimi pohárikmi začala stúpať ich agresivita, ktorú namierili voči iným hosťom a dokonca i zasahujúcim policajtom. Profesionálny vojak ich privítal spŕškou nadávok.

"Pri zaistení kládol aktívny odpor a preto boli proti nemu použité donucovacie prostriedky," uviedla preľšovská krajská hovorkyňa polície Jana Migaľová. Profesionálneho vojaka aj s jeho hodnosťou predviedli na policajné oddelenie, odkiaľ ho krátko po polnoci prepustili.

Dve promile

V centre mesta zasahovali početné policajné hliadky. Majitelia reštaurácie rátali škody a výklad na noc len provizórne zakryli.

Druhého z aktérov pustili domov až v piatok okolo obeda. Krátko po incidente nafúkal viac ako dve promile. Z osudnej noci si na nič nespomenul. "V prípade civilistu bolo začaté trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," dodala Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy