Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Agresívny muž zlomil policajtovi prst
Zdielať na
Krimi

Agresívny muž zlomil policajtovi prst

Zdroj: SITA/ilustračné

VEĽKÉ KAPUŠANY / Mal to byť rutinný zákrok v osade, kde mali riešiť nezhody medzi obyvateľmi. Skončilo sa to však útokom na kapušianskych policajtov. Opitý muž si svoju zlosť vyvŕšil na mužovi zákona aj na služobnom aute.

Medzi osadníkmi sa mala strhnúť bitka. Zasahovať tu preto muselo niekoľko policajtov. Jeden z mužov bol ale natoľko agresívny, že dokonca napadol aj službukonajúceho policajta.

Rozbité sklo

"Počul som, že mu rozbil ruku, ale on bol veľmi opitý," tvrdia osadníci. Rozvášnený dav nebolo možné len tak ľahko upokojiť. Na pomoc si preto policajti privolali aj posily.

Najväčšie problémy mali ale s 33-ročným údajne na mol opitým osadníkom. Ten im v záchvate zúrivosti  rukou rozbil čelné sklo na služobnom aute. Vo výtržnostiach však pokračoval ďalej.

Bol tam cirkus

"V jednom okamihu zaútočil aj na jedného z policajtov pričom mu podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil zlomeninu záprstnej kosti s dobou liečenia nad 7 dní," infomruje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

"Bol tam cirkus. Plno policajtov a jeden policajtom rozbil okno," tvrdia osadníci. Muž, ktorý je vraj psychiatrickým pacientom, sa podľa slov osadníkov snažil policajtom uniknúť. "Utekal im, ale chytili ho a zobrali na políciu," pokračujú osadníci.

Poškodené druhé auto

Policajti zasahujú v tejto osade takmer pravidelne. Len prednedávnom tiež riešili veľmi podobný prípad. Aj vtedy tlupa osadníkov zaútočila na hliadku, no našťastie sa pri tom nikto nezranil. Odnieslo si to však ich služobné auto, na ktorom vylomili kľučku. Za pár mesiacov im svojim vyčíňaním tak poškodili už druhé vozidlo.

"Škoda na služobnom vozidle činí približne 500 eur," tvrdí Szabó. O jedného výtržníka zrejme bude už v osade menej. Muži zákona ho spacifikovali a umiestnili do cely. Otázne však je, čo si ostatní osadníci pre policajtov pripravia najbližšie. Je zázrak, že sa to doteraz neskončilo tragédiou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy