Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nehoda autobusu, 10 ľudí sa zranilo
Zdielať na

Nehoda autobusu, 10 ľudí sa zranilo

ODRY / Neprešiel ani týždeň od piatkového autobusového nešťastia, pri ktorom zahynuli štyri mladé gymnazistky, a pri obci Odry sa stala podobná dopravná nehoda. Autobus s dvadsiatimi cestujúcimi skĺzol do priekopy a prevrátil sa na bok. Desať ľudí sa zranilo, jedného museli hasiči vyprosťovať.

Nehoda sa stala v stredu krátko pred poludním. Linkový autobus smeroval z Nového Jičína do obce Odry. Autobus nezvládol ľavotočivú zákrutu a nabehol na zvodidlá. Po nich sa zviezol až za zákrutu a skončil v priekope.

20 pasažierov

V čase nehody sedelo v linkovom autobuse dvadsať cestujúcich. Na pomoc im museli prísť hasiči a záchranári. "Po príchode na miesto nehody bola viacerým poskytnutá lekárska pomoc," konštatoval veliteľ zásahu Ján Nemeček.

Desať cestujúcich ošetrili priamo na mieste. Šesť z nich má stredne ťažké poranenia ako zlomeniny rúk a nôh. Na pomoc prišli aj dva vrtuľníky.

Bez alkoholu

"V tejto chvíli nepoznáme presnú príčinu nehody. Viac informácii budeme mať až, keď vypočujeme šoféra a účastníkov nehody," ozrejmil hovorca novojičínskych policajtov Peter Gřes.

Na teraz bola výlúčená len prítomnosť alkoholu v krvi vodiča. "Dychová skúška bola negatívna," dodal Gřes.

Autobus so študentmi trnavského gymnázia havaroval minulý týždeň v piatok pred Piešťanmi na 73. kilometri diaľnice D1 v smere do Bratislavy. Štyri dievčatá boli na mieste mŕtve. Príčinu nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy