Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ľubomír vyložil pištoľ na bar, vystrašil čašníčku
Zdielať na

Ľubomír vyložil pištoľ na bar, vystrašil čašníčku

ŽILINA / Železniční policajti v Žiline zadržali opitého muža. Najskôr nelegálne držanou pištoľou vystrašil čašníčku v reštaurácii, ktorej sa údajne vyhrážal zabitím. Žena mu dokonca musela bozkávať prsteň na ruke. Potom si vzal taxík, ohrozoval vodiča, za jazdu nezaplatil a peniaze si vypýtal on.

So zbraňou pri hlave

Taxikár Juraj (34), ktorý ho viezol do herne pri železničnej stanici, mal po celý čas pri hlave zbraň. Viackrát sa ho Ľubomír opýtal, či ho má zastreliť. "Od taxikára mal lúpežne vymôcť sumu 5 eur," tvrdí obhajca obžalovaného Martin Chlapík.

Strach Ľubomír nahnal aj mladej čašníčke v herni. Keď tam prišiel, na bar položil zbraň. Blanke sa podarilo skontaktovať cez sociálnu sieť kamaráta, ktorý okamžite prišiel a kým on sa rozprával s Ľubomírom mladá žena zavolala železničných policajtov.

Trikrát a dosť

Aj keď vtedy opitý Žilinčan nikomu neublížil, bude to mať ťažké. "Obvinený už bol dvakrát odsúdený za lúpež," uviedol prokurátor Okresnej prokuratúry v Žiline Marián Úkrop. "V tomto konaní mu hrozí výnimočný trest podľa zásady trikrát a dosť," dodal obhajca obžalovaného. V base tak môže stráviť zvyšok svojho života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy