Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Mníchove našli mŕtvolu ženy (†36). Je to Slovenka
Zdielať na

V Mníchove našli mŕtvolu ženy (†36). Je to Slovenka

MNÍCHOV / Ďalšia záhadná smrť. V nemeckom Mníchove objavili telo zavraždenej Slovenky. Podľa všetkého ide o matku dvoch detí. Danielu mal pravdepodobne zavraždiť jej priateľ.

Nahá, zakrytá lístím

Mŕtvolu našiel minulý týždeň v piatok náhodný svedok v lese. Anonymne to ohlásil na políciu. Mŕtvola bola podľa nemeckých médií nahá, zakrytá len lístím a už v rozklade.

"Pitva inštitútu súdnej medicíny preukázala, že ide o hľadanú Danielu Karaffa. Potvrdzuje to aj názor tamojšej zubnej lekárky," povedal šéf oddelenia vrážd Markus Kraus. "Náš zastupiteľský úrad v Nemecku nemá oficiálne potvrdené informácie, ktoré priniesli niektoré médiá," dodáva Peter Susko z ministerstva zahraničných vecí.

Bol to jej partner

36-ročnú Danielu niekto pred smrťou zbil, potom ju uškrtil. Vyšetrovatelia z vraždy podozrievajú už od začiatku partnera Daniely. Piatkový nález tela na tom nič nemení.

"Prokuratúra sa pripravila na konanie proti expartnerovi ženy na základe nepriamych dôkazov. Na verzii, že ju zavraždil on, sa nič nemení," dodáva prokurátor Thomas Steinkraus-Koch.

Telo ako dôkaz

Naopak vyšetrovatelia už majú i telo ako dôkaz. Daniela sa so svojím partnerom  údajne chcela rozísť a pred jej zmiznutím  minulý rok na jar sa pohádali. 43-ročného Bülenta A. policajti obvinili ešte pred piatkovým  nálezom mŕtvoly.

Muž je momentálne vo väzbe, kde čaká na súd. Sám Bülent ale podľa nemeckých médií vinu odmieta. Ak ho súd uzná vinným, bude mu hroziť až 25 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy