Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Súrodenci vrazili do autobusu, Barbora (†24) bola na mieste mŕtva
Zdielať na

Súrodenci vrazili do autobusu, Barbora (†24) bola na mieste mŕtva

TRENČIANSKE TEPLICE / K obrovskej rodinnej tragédii došlo včera večer za Trenčianskymi Teplicami. 26-ročný Martin viezol svoju o dva roky mladšiu sestru domov. Pri predbiehaní dostal na mokrej ceste šmyk a skončil rovno pod autobusom. 24-ročná Barbora, mimochodom záchranárka, bola na mieste mŕtva. Jej brat bojuje o život v nemocnici.

Svedok: Bola to poriadna rana

"Počul som ranu a pískanie gúm. Bola to poriadna rana," hovorí svedok nehody. Vysoká rýchlosť bola pravdepodobne príčinou tragickej dopravnej nehody ku ktorej došlo za Trenčianskymi Teplicami (okr. Trenčín).

"26-ročný vodič Passatu vošiel pri predbiehaní do jazdnej dráhy autobusu," uviedol hovorca trenčianskych krajských policajtov Pavol Kudlička.

Dostal šmyk na mokrej ceste

Martin, ktorý sedel za volantom išiel veľmi rýchlo. V miernej zákrute dostal na mokrej ceste šmyk. Už sa nestihol zaradiť do svojho jazdného pruhu a nasledoval náraz. Na mieste spolujazdca sedela jeho sestra. "Obidvaja boli po náraze hneď v bezvedomí," hovorí svedok nehody.

"Vo vozidle sa nachádzala jedna osoba, ktorá bola zakliesnená," uviedol veliteľ zásahu Radoslav Kopřivanský. "Spolujazdkyňa určite zomrela na úraz hlavy pri autohavárii," hovorí lekárka Magda Androvičová.

24-ročná Barbora, ktorá pracovala ako záchranárka za volantom nemala žiadnu šancu na prežitie. Náraz smeroval na miesto kde sedela. "Ona sedela na spolujazdcovej strane a dostala priamo zásah čelný do autobusu," hovorí svedok nehody.

Veľmi zle na tom bol aj jej brat. Záchranári robili všetko preto, aby ho zachránili. "Vodič bol v kritickom stave privezený do nemocnice," dodala lekárka. V autobuse sa nachádzalo asi 10 ľudí, všetci vyviazli bez zranenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy