Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri nehode pod Strečnom zomreli dvaja muži, vodič ušiel po vlastných
Zdielať na

Pri nehode pod Strečnom zomreli dvaja muži, vodič ušiel po vlastných

ŽILINA/MARTIN / V piatok popoludní vyhasli na ceste medzi Žilinou a Martinom až dva ľudské životy. Ďalší dvaja sa zranili. Vodič, ktorý smrteľnú nehodu zavinili, ušiel po vlastných.

Auto vletelo pod kamión

Strieborný mercedes išiel v smere z Martina do Žiliny. Keď už prešiel nešťastný trojpruh pod Strečnom, v protismere sa zjavilo ďalšie auto. "Vravia, že zaspal a trafil ten strieborný mercedes," hovorí svedok.

V limuzíne sa podľa našich informácií viezli traja profesionálni vojaci a civilný zamestnanec armády. Po náraze toto auto otočilo a vletelo priamo pod protiidúci kamión. "Tam sa zrazili dve autá, mercedes roztočilo a vletel priamo pod moje auto," hovorí vodič kamióna.

Zadná časť mercedesu bola úplne zdemolovaná. Žilinskí hasiči mali čo robiť, aby sa dostali k spolujazdcom, ktorí tam sedeli. "Dvaja vpredu boli v poriadku, ale tí dvaja vzadu sa už nehýbali. Jednému krv tiekla z úst a uší a druhý už vôbec nereagoval," dodáva vodič kamiónu.

Dvaja muži mŕtvi

"Sedeli na zadných sedačkách, boli prakticky v bezvedomí okamžite," dodáva svedok. "Záchranári na mieste oživovali muža, žiaľ bezúspešne. Ďalšieho ťažko zraneného v kritickom stave previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková- Krčová.

Žiaľ, aj tento muž zomrel. O život tak pri tragickej havárii prišiel 27-ročný Michal, ktorý pracoval pre armádu a 43-ročný profesionálny vojak Roman. "Dvaja muži utrpeli ľahšie zranenia. Otras mozgu a početné odreniny," dodala Lacyková- Krčová. Posádka Fabie, ktorej vodič zrejme zavinil nehodu, odišla z miesta tragédie. Policajti našli už len opustené auto.

Polícia hľadá svedkov

Žilinská polícia hľadá svedkov tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v piatok 25. apríla o 14:00 v katastri obce Strečno v okrese Žilina. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, doposiaľ neznámy vodič šoféroval bielu Škodu Fabia s evidenčným číslom Česka 9B35116 v smere od Žiliny.

Polícia preto žiada verejnosť, aby akékoľvek informácie o neznámom vodičovi bielej Škody Fabia, o pohybe tohto auta, prípadne o jeho posádke ako aj samotnej dopravnej nehode oznámili na čísle 158 alebo na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy