Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Anton brutálne dobil Nikolu (22), trest 21 rokov vo väzení
Zdielať na

Anton brutálne dobil Nikolu (22), trest 21 rokov vo väzení

KOŠICE / 24 rokov nepodmienečne! Takýto trest vymeral Okresný súd v Košiciach Antonovi Slamenému, ktorý ešte v roku 2008 takmer na smrť dobil študentku Nikolu. Celý incident sa odohral na židovskom cintoríne. Hoci Nikola bitku prežila, súd ho potrestal mimoriadne vysokým trestom. Senát však po troch rokoch verdikt súdu zmenil.

Privysoký trest za bitku

Anton požiadal o obnovu konania pre takzvanú asperačnú zásadu. Súd mu vyhovel a pôvodný rozsudok zrušil. Mladík stále namieta na výšku jeho pôvodného trestu.

"Dostal som za to príliš veľa a nespravil som to, čo sa mi kládlo za vinu! Ja som ju len zbil a okradol. Dostal som za to 24-ročný trest, ako keby som zabil dve osoby. A to som iba zbil jedno dievča," rozhorčoval sa Anton v súdnej sieni.

Po dovolaní prišiel miernejší rozsudok

Po obnove súdneho procesu prišiel ďalší rozsudok. Ten už bol o čosi miernejší. "Súd uznáva obvineného vinným v zmysle obžaloby. Zato sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 21 a pol roka nepodmienečne," vyriekol sudca rozsudok.

Trest mu teda senát skrátil len o dva a pol roka. Nový rozsudok si priamo do súdnej siene prišiel vypočuť aj otec dnes už 22-ročnej Nikoly. Tú Anton takmer pripravil o život.

"Ja si myslím, že je to celkovo hlúposť, že žiadal o obnovenie procesu. Ale sudca bol podľa mňa správny, 21 a pol roka. Nech si odsedí to, čo si zaslúži," vyjadril sa otec napadnutej Nikoly k rozsudku.

Osudný deň je nezabudnuteľný

Hoci je otec obete s verdiktom súdu spokojný, jeho dcéra Nikola na osudný deň do konca života nezabudne. "Dcéra sa má už lepšie, ale na ten útok už nikdy nezabudne," povedal otec napadnutého dievčaťa.

Anton v máji 2008 zlákal vtedy iba 16-ročnú Nikolu na košický židovský cintorín, kde ju začal udierať konárom a päsťou do hlavy. Neprestal ani potom, čo spadla na zem a prestala sa hýbať. On pokračoval. Spôsobil jej ťažké zranenia, z ktorých sa liečila viac ako 10 týždňov. Anton podal proti rozsudku sťažnosť, preto bude o treste rozhodovať ešte krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy