Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Odsúdený za pokus o znásilnenie manželky vzal odvolanie späť
Zdielať na

Odsúdený za pokus o znásilnenie manželky vzal odvolanie späť

Zdroj: Meredith Farmer/ilustračné

Žena utiekla manželovi v adamovom ruchu. Úplne nahá preliezla na balkón bytu o poschodie nižšie.

Verejné zasadanie pred senátom Krajského súdu v Košiciach, ktoré dnes malo rozhodnúť o odvolaní 33-ročného Košičana Jaroslava T. proti rozsudku prvostupňového súdu v kauze pokusu o znásilnenie v súbehu so sexuálnym násilím, sa nekonalo.

Obžalovaný sa na súd nedostavil, prostredníctvom obhajkyne oznámil predsedovi senátu, že odvolanie prvostupňového súdu berie späť.

Odvolací senát to vzal na vedomie, čím nadobudol právoplatnosť verdikt Okresného súdu Košice II z novembra 2006. Ten uznal obžalovaného vinným zo žalovaných trestných činov, ktorých sa dopustil ešte 13. novembra 2001 a uložil mu trest 24 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní troch rokov.

Obžalovaný sa v neskorých večerných hodinách pokúsil donútiť svoju manželku k pohlavnému a orálnemu styku bitkou. Keďže ho odmietala, priložil jej nôž na krk a vyhrážal sa jej zabitím. Vyzliekol ju donaha, prinútil ľahnúť si na posteľ a opäť sa dožadoval pohlavného styku. Neuspel a tak manželku priviazal šálom o stoličku a čepeľou noža jej prechádzal po tele. Jeho konanie prekazil príchod donáškovej služby, čo využila manželka, ktorej sa podarilo vyslobodiť a s početnými zraneniami a úplne nahá preliezla na balkón bytu o poschodie nižšie.

Jaroslav T. spôsobil manželke zlomeninu nosa, tržnú ranu a pomliaždeniny na perách, ako aj reznú ranu na pravej lopatke. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy