Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Odsúdený za vraždu sa dostal na slobodu
Zdielať na

Odsúdený za vraždu sa dostal na slobodu

Zdroj: JOJ.sk/ilustračné

Muž, ktorý bol ešte v máji odsúdený na 24 rokov väzenia sa dostal na slobodu. Viac v Novinách TV JOJ

Muž, ktorý bol ešte v máji odsúdený na 24 rokov väzenia sa dostal na slobodu.

Ladislav R. podozrivý z vraždy mladého hokejistu Milana Kurillu sa odvolal a vďaka vypršaniu zákonnej väzby je už štyri dni na slobode. Obvinený z vraždy vyšiel minulý piatok na obed z väzenskej brány a to aj napriek tomu, že sudcovia si priali aby sa tak stalo až v roku 2029.

V celách Ladislav R. strávil vyše tri roky. V máji minulého roka ho krajský súd odsúdil na 24 rokov väzenia za zabitie kamaráta, ktorého následne spolu s komplicom zakopali pod zem.  

"Sme s rozsudkom spokojní, samozrejme, nech tam zhnije v base," povedal otec zavraždeného Milan Kurilla ešte v máji minulého roku. Stalo sa však niečo čo nikto nečakal. Krajský súd v Bratislave tento rozsudok v septembri zrušil.

Rodičia zavraždeného sa to dozvedeli od nás a ostali šokovaní.  "Zabili chlapca, ktorý ani slivku neukradol," povedal nám Milan Kurilla. Podľa rodiny bol chlapec zavraždený kvôli 120-tim tisícom. "Dvanásteho mu to požičal, trinásteho to mal vrátiť a on ho v ten deň zastrelil," vraví so smútkom v očiach otec nebohého.  

Ladislav R. trvá na tom, že nestrieľal. Vec je tak opäť otvorená a obvinený bude ďalej súdený. Už ale na slobode. Príbuzní obvineného trvajú na tom, že je nevinný. 

V prípade, že sa preukáže jeho vina, späť za mreže sa dostane až po vynesení právoplatného rozsudku.

Viac uvidíte v dnešných Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy