Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ľubomír (43) zneužíval Dianku (6), tu je verdikt súdu
Zdielať na

Ľubomír (43) zneužíval Dianku (6), tu je verdikt súdu

BRATISLAVA / Posun v prípade šokujúceho sexuálneho zneužívania iba 6-ročnej Dianky. Nevlastný otec nútil svoju nevlastnú dcérku, aby ho ukájala. Hoci sa prípad začal vyšetrovať ešte v apríli 2012, súdy dodnes nevyriekli konečný verdikt. Padol však ďalší rozsudok.

Po dvoch rokoch rozsudok

Ľubomír (43) na súde neprejavil žiadnu ľútosť. Práve naopak! To, že zničil život len 6-ročnému nevinnému dievčatku, ho skôr podľa výrazu tváre pobavilo. Usmieval sa, akoby bol na červenom koberci.

Dianka na súde presne pred rokom podrobne ukázala a opísala, čo s ňou nevlastný otec robil. Prítomní v súdnej sieni si vypočuli jej výpoveď nakrútenú na polícii po tom, čo sa prevalilo, že ju tento muž, vtedy druh jej matky, sexuálne zneužíval. VIAC INFORMÁCIÍ SI PREČÍTATE TU.

Prezradila ho fotografia

Fotografiu, na ktorej 43-ročného Ľubomíra orálne ukájala vtedy len 6-ročná Dianka, našiel v jeho mobile brat Dianky. Ľubomír však nikdy svoje správanie a konanie neoľutoval.

Presne pred rokom dostal nevlastný otec Dianky na Okresnom súde v Bratislave trest 13 rokov. Jeho matka si prišla na súd vypočuť, akého má vlastne syna. "Keby sa to stalo mojej dcére, bolo by mi to málo. Ja by som mu dala doživotie," konštatovala. Vyjadrila sa aj k jeho minulosti. VIAC SA DOZVIETE TU.

Rozsudok: Vinný!

Obvinený Ľubomír sa však odvolal a tak pojednával krajský súd. Ten vrátil prípad naspäť na okresný súd. Celý presun prípadu z jedného súdu na druhý trval až jeden rok. Po tejto dobe konečne padol ďalší rozsudok.

"Okresný súd Bratislava III. uznal obžalovaného Ľubomíra vinným zo zločinu sexuálneho zneužívania a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní 13 rokov," uviedol Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu Bratislava.

Absolútne žiadnu ľútosť neprejavil obvinený Ľubomír nad tým, že zničil život len 6-ročnému dievčatku. Práve naopak, on sa všetko len usmieval. "Ja vás obdivujem, pán Kováč, že vy sa ešte aj po tom dokážete smiať a zabávať. To je niečo neuveriteľné!" zaznelo na súde. 

Ľubomírova bezhraničná drzosť

Drzosť Ľubomíra nemá naozaj hraníc! Svedčí o tom nielen fakt, že sa po vynesení rozsudku usmieval, ale aj skutočnosť, že na súde ešte pred pár týždňami žiadal o striedavú starostlivosť svojho dieťaťa. Bol si totiž absolútne istý, že ho prepustia.

Zdravý rozum sa zastavuje pri tom, že Ľubomír sa chcel starať o dieťa, ktoré splodil len so 14-ročnou. Za svoj čin si svoje už odsedel. Do decembra minulého roka sedel za neplatenie výživného. Hrozilo tak, že na slobodu sa dostane už koncom roka.

A dosť! Rozhodla sudkyňa

Sudkyni však došla trpezlivosť a nechala ho naďalej vo väzbe. Hoci padol ďalší rozsudok, na ktorý sa čakalo dva roky, ešte to nie je definitívny koniec.

"Obžalovaný ihneď po vyhlásení podal odvolanie. Vo veci bude po predložení rozhodovať krajský súd," uviedol hovorca krajského súdu.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy