Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bitka osadníkov. V Michalovciach lietali sekery
Zdielať na

Bitka osadníkov. V Michalovciach lietali sekery

MICHALOVCE / V najväčšej osade v Michalovciach to cez víkend poriadne vrelo. Napäté vzťahy medzi osadníkmi sa vystupňovali do ďalšej surovej bitky. Opäť lietali sekery, nože či železné tyče. Tentoraz však mal vyburcovaný dav napadnúť aj službukonajúceho policajta.

Policajti tlmili rozvášnený dav

Keď prišli na miesto policajti, museli tlmiť emócie rozvášneného davu. Jeden z mužov zákona však doplatil na to, že sa k osadníkom otočil chrbtom. "Počas služobného zákroku jeden muž z rozvášneného davu bezdôvodne udrel dreveným predmetom policajta po temene hlavy a spôsobil mu povrchové poranenie hlavy bez práceneschopnosti," uviedla hovorkyňa košických policajtov Jana Mesárová.

Oba znepriatelené tábory sa stretli aj pred miestnou nemocnicou. Účastníci jednej skupiny tvrdili, že sú v tom nevinne a že ich protistrana bezdôvodne napadla. "Z ničoho nič vybehli dvaja bratia, jeden ma tu udrel s nožom a jeden do ruky," hovorí napadnutý osadník. "Vyhrážajú sa nám so zabitím. Bojíme sa tadiaľ prechádzať. Nemáme od nich pokoj," hovorí ďalší.

15-ročné dievča to schytalo do hlavy

Druhá skupina však ich tvrdenia odmieta. Vraj keď sa opijú, tak sa medzi sebou začnú mlátiť a tiež fyzicky napádať ostatných obyvateľov. "My sme sa skrývali do špajze, kúpelne, lebo máme malé deti. Všetci nás napadli, čo tam boli. Mali tam sekery, palice, hádzali kamene. Dcéra moja dostala dvakrát do hlavy, 15-ročná vec," jedna z osadníčok.

V hre je teraz viacero obvinení. Kto z nich má ale pravdu, vedia zrejme len oni samy. No určite sa nevyhnú trestu za to, že bezdôvodne napadli policajta, ktorý sa ich len snažil upokojiť. "V súvislosti s útokom na policajta vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," uviedla Jana Mesárová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy