Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V kanáli našli mŕtve novorodeniatko, bol to chlapec
Zdielať na

V kanáli našli mŕtve novorodeniatko, bol to chlapec

HOLICE / Náhodný okoloidúci sa prechádzal popri kanáli v Holiciach, okres Dunajská Streda. Keď však zazrel čierny igelit v plytkej vode, netušil, že ho čaká otrasný nález. V niekoľkých taškách na smetie a ružovom uteráčiku bolo totiž ešte s pupočnou šnúrou zabalené novorodeniatko...

Aktuálne: Z výsledkov pitvy sa zistili, že ide o chlapčeka. príčina smrti zatiaľ nie je známa. Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, polícia začala trestné stíhanie pre zabitie. Polícia pátra po matke.

Hrozný nález v kanáli

Hneď, ako zbadal igelit, zrejme vedel, že bude zle. Podľa informácií reportérky Silvie Bartoňovej náhodný okoloidúci okamžite zalarmoval políciu. Policajti po príchode na miesto zistili, že v niekoľkých čiernych igelitových taškách na odpadky sa nachádza niečo zabalené v ružovom uteráčiku.

Bábätko s pupočnou šnúrou

Išlo o novorodeniatko, ktoré zrejme matka vyhodila hneď po narodení. Našli ho totiž aj s pupočnou šnúrou. Dieťatko sa pritom nachádzalo kúsok za poľnohospodárskym družstvom v Holiciach - k tomuto miestu vedú len poľné cesty. Dieťa sem teda buď priviezli, alebo ho do vody hodili z cesty a zastavilo sa až niekoľko metrov za družstvom.

"Nevie sa, či ide o dievčatko alebo chlapčeka, ďalšie podrobnosti budú známe až po súdnej pitve, ktorá bola nariadená. Dieťatko totiž bolo v značnom štádiu rozkladu," informovala Bartoňová.

Téme sa venuje reportérka KRIMI Silvia Bartoňová. Viac sa dozviete aj v Novinách o 12-tej!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy