Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vražda na psychiatrii. Jozef (56) žiadal od Dušana (28) smrť
Zdielať na

Vražda na psychiatrii. Jozef (56) žiadal od Dušana (28) smrť

SUČANY / Pokus o úkladnú vraždu na žiadosť. Aj tak sa dá nazvať jeden z najnovších prípadov, ktorým sa zaoberá špeciálna prokuratúra. Len pred týždňom sa totiž dôchodca Jozef s trestaným Dušanom v psychiatrickej liečebni v Sučanoch dohodli na smrti. Viac prezradí reportérka Miriam Štrbáková Urbanovičová.

Škrtenie na žiadosť

Dôchodca Jozef si zrejme všetko dobre premyslel. Od 28-ročného Dušana žiadal, aby ho usmrtil, čím by mu vyriešil jeho životné problémy. Zrejme sa obrátil na toho správneho, 4-krát trestaný Dušan totiž jeho žiadosti zrejme vyhovel.

Po vzájomnej dohode sa obaja muži mali stretnúť na toaletách vo večerných hodinách a teraz už obvinený Dušan mal Jozefa škrtiť. Zatlačil mu vraj ohryzok do krku, držal ho v zovretí, kým neupadol do bezvedomia. Potom odišiel, pretože si bol istý, že Jozefa zabil. Podľa prokuratúry plánoval Dušan spáchať následne samovraždu.

Obaja napísali vyhlásenia

Miesto toho sa však len priznal personálu liečebne. Bránil sa tým, že poslúchol len žiadosť obete. Presne toto potvrdzujú aj písomné vyhlásenia, ktoré obaja aktéri napísali. Dušan sa momentálne nachádza vo väzbe, jeho príčetnosť však bude ešte predmetom znaleckého skúmania.

V prípade, že bude Dušan uznaný za vinného zo spáchania obzvlášť závažného zločinu na chránenej osobe, hrozí mu väzenie na 25 rokov alebo až doživotie. Priťažujúcou okolnosťou mu zrejme bude aj jeho trestná minulosť. Jozef je stále na psychiatrii v Sučanoch, pokus o vraždu prežil.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy