Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Štefana (†68) vrah najprv spútal, potom bodol priamo do srdca
Zdielať na

Štefana (†68) vrah najprv spútal, potom bodol priamo do srdca

ŽELEZNÍK / Polícia zverejnila ďalšie informácie k prípadu vraždy 68ročného muža z obce Železník vo Svidníckom okrese. Muž bol mŕtvy už najmenej 5 dní. Podľa nových informácii ho vrah najskôr zbil, spútal a potom dobodal nožom.

Štefana nikto nevidel už viacero dní

68 ročného muža niekto bodol nožom priamo do srdca v jeho dome. Telo objavili včera ráno jeho príbuzní. "Suseda mi oznámila, že Štefan už pár dní nevychádza, pošta je v schránke," povedal brat nebohého Jozef Hamara.

Keď ráno prišla rodina, nikto im neotváral a do zamknutého domu sa dostali cez okno. "Syn pošiel tam prešiel a zistil, že leží tam v posteli," doplnil brat nebohého. Štefanovi však už nedokázali pomôcť. Bol už mŕtvy. "V oblasti hrudníka mal štyri hlboké bodno-rezné rany, ktorým v obývacej izbe podľahol," povedal Daniel Džobaník, hovorca Policajného zboru Prešov.Vraj mal použiť nôž z 18 centimetrovou čepeľou.

Pred smrťou vrah dôchodcu spútal

Policajti zistili, že pred smrťou vrah fyzicky na muža zaútočil a potom bezbranného dôchodcu spútal. "Mužovi obe ruky zviazal za chrbtom káblom a vyrazil mu jeden predný zub," doplnil Džobaník.

Rodina premýšľa aj nad odpoveďou na otázku, prečo ich najmladší brat zomrel takou krutou smrťou. Nevylučujú pritom ani to, že vrah išiel po peniazoch. Ich tušenie umocňuje aj fakt, že v dome to momentálne vyzerá akoby ho niekto kompletne prehľadal. "Taký neporiadok tam, povyberané zo šuflíkov, zo skrine porozhadzované veci," upresňuje situáciu v byte brat nebohého.

Okolnosti nešťastia polícia vyšetruje

Motív však polícia zatiaľ nepotvrdila. Rovnako ani to, či sú vrahovi na stope. Za brutálnu vraždu mu hrozí až doživotie. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu, ďalšie okolnosti úmrtia 68 ročného dôchodcu budú známe po pitve. "Svidnícky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody," dodal Daniel Džobaník.

Muž žil sám a po skončení práce šoféra si na dôchodku rád vyrazil do okolia na bicykli. "On taký bol dobrý človek, on sa s nikým nestretával, tak žeby mal kamarátov, žeby do krčmy chodil to toto nie," dodala Anna Pivovarníková, sestra nebohého.

 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Pavol Janič

Súvisiace články

Najčítanejšie správy