Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zranený Slovák (26) v Nepále! Nevedia ho dostať domov...
Zdielať na

Zranený Slovák (26) v Nepále! Nevedia ho dostať domov...

NEPÁL / Mimoriadne nešťastne sa skončila cesta mladého Slováka do Nepálu. Po ťažkom úraze ho museli hospitalizovať v nemocnici. Rodina sa ho odvtedy pokúša dostať domov, stále sa jej to však nedarí. Slovenská poisťovňa, u ktorej mal totiž zaplatené cestovné poistenie, odmieta zaplatiť jeho prevoz...

Zlomené nohy, zranená chrbtica

Tak takéto zakončenie dovolenky by si asi nikto nechcel zažiť. Mladý Slovák je už 5 mesiacov na potulkách po svete, keď tu zrazu sa mu prihodilo práve v Nepále veľké nešťastie. A to za záhadných a doteraz nevyjasnených okolností. Miesto výletu pod Anapurnu mal mladík spadnúť z rozostavanej budovy z výšky štvrtého poschodia.

Zraniť si mal chrbticu a zlomiť obe nohy. Lekári ho okamžite hospitalizovali v tunajšej nemocnici, podľa našich informácií by mal byť mimo ohrozenia života. Aspoň tak tvrdí mladíkova rodina. Tá sa totiž svojho príbuzného okamžite snažila previezť na Slovensko, kde by mohol pokračovať v liečbe. "Je fixovaný a neustále pod silnými liekmi... Vraj náš syn sa pokúsil o samovraždu," hovorí zúfalá mama.

Nepripoistená samovražda?

Tu narazila rodina na obrovský problém. Hoci má 26-ročný zranený Jozef na Slovensku uzatvorené cestovné poistenie, údajne však nemal pripoistenú samovraždu. Tamojší lekári totiž jeho psychický stav označili za zlý a údajne podľa nich mal byť príčinou pádu z budovy práve pokus o samovraždu. "Máme k dispozícii lekársku správu, ktorá uvádza také skutočnosti, ktoré sú vo výlukách z poistenia," tvrdí hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.

Náklady na liečbu rastú!

Rodina však takéto niečo u svojho scestovaného syna odmieta. Psychické problémy a samovražda sú však možnosti, pre ktoré by poisťovňa nemusela zaplatiť Jozefovo ošetrenie a transport na Slovensko. "Z Nepálu by to stálo okolo 60 tisíc eur," hovorí Jožkova mama. Jozef tak ostáva v Nepále hospitalizovaný už viac ako týždeň.

Hoci nám ešte pred niekoľkými hodinami poisťovňa tvrdila, že skúma s asistenčnou službou, čo pre svojho klienta môžu urobiť, neskôr rétoriku zmenili. "Vzhľadom na zdravotný stav klienta momentálne riešime jeho prevoz na Slovensko a komunikujeme s lekármi, či bude toho prevozu schopný," potvrdila Muthová.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy