Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čarodejnice z Medzilaboriec? Smrť od detí odvracali za tisícky eur!
Zdielať na

Čarodejnice z Medzilaboriec? Smrť od detí odvracali za tisícky eur!

V okrese Medzilaborce sa objavili dve záhadné ženy - svokra s nevestou. Tvrdia, že vedia čarovať. Navštívili niekoľko rodín v meste a ľudí strašili tým, že sa im čoskoro prihodí niečo veľmi zlé. Alebo dokonca to, že ich deti a vnúčatá prídu o život. Dve podvodníčky pritom mali byť jediné, kto kliatbu vie odvrátiť. Samozrejme nie zadarmo... A na ľudskom strachu si dobre zarobili!

Smrť, tragédia, choroby...

Strašidelné proroctvá dvom ženám stačili na to, aby priviedli ľudí k peňaženkám. Smrť, ťažká choroba, či iné hrozné nešťastie alebo tragédia. Vraj rodiny niekto uriekol. To podvodníčky tvrdili. "Ja som z toho bola vystrašená." "To bolo vždy medzi nebom a zemou a vždy bude," hovoria miestne vystrašené ženy.

"Urobili tak pod zámienkou, že rodina poškodenej je v ohrození, nakoľko ju niekto uriekol, ale za poskytnuté peniaze a predmety ju postupne odriekavaním vyliečia," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Zarobili si viac než 17 tisíc eur!

Rovnakým spôsobom sa im podarilo nahnať strach aj ďalším rodinám. Na ľudskej naivite a strachu si tak zarobili viac ako 17 tisíc eur! Tieto peniaze si vraj chodili pýtať postupne. Vždy vtedy, keď sa malo blížiť predpovedané nešťastie. "Ona ako keby ma ťahala k sebe." "Oni vedia, ako ľudí k sebe pritiahnuť. Sama to neviem pochopiť," hovoria obyvatelia.

Ďalšie rodiny sa im podarilo okradnúť o viac ako 6 tisíc eur, šperky, zlato a v jednom prípade si dokonca vypýtali topánky v hodnote 1500 eur. Obe ženy už polícia obvinila z prečinu podvodu a stíhané sú väzobne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy