Polojasno
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Slováci kradli v Rakúsku autá. Rozpredávali sa ako teplé rožky!
Zdielať na

Slováci kradli v Rakúsku autá. Rozpredávali sa ako teplé rožky!

Rakúskym policajtom, ktorí takmer rok naháňali zlodejov luxusných áut, napokon pomohli slovenskí kolegovia. Autičkári kradli drahé vozidlá priamo z predajní, nemali problém preraziť nimi výklad a zrazu ich nebolo. Potom ich na Slovensku predávali za oveľa nižšie ceny.

Autičkárov zaujímali len luxusné autá

Autičkárov, po ktorej pátrala rakúska polícia niekoľko mesiacov, napokon dolapili slovenskí muži zákona. Dvaja Prievidžania operovali v celom Rakúsku. Zaujímali ich iba najdrahšie autá.  "Brali nové autá z predajní, rovno aj s kľúčmi," tvrdí bývalý autičkár. 

Po zotmení vošli do predajne a ukradli ho. Poradili si s akoukoľvek prekážkou. Neraz prerazili aj výklad. "Obvinení zlegalizovali minimálne 15 luxusných áut ako Porsche, Audi, škoda Superb a ďalšie," hovorí trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Napríklad jedno auto zlodeji ukradli pred niekoľkými týždňami. Zlegalizovať ho však už nestihli. Jeho cena v obchode sa pohybuje okolo 45 000 eur. Oni ho predávali za 15 000.

Ľudia vedeli, že sú kradnuté

Autičkári mali svoju stálu klientelu. Ľudia, ktorí od nich auto kúpili, ho už nesmeli ďalej predávať. "Tie autá išli rýchlo na odbyt. Brali si ich taxikári alebo ľudia, ktorí veľa jazdili," dodáva bývalý autičkár.

"Policajti vyčíslili predbežnú škodu na 500-tisíc eur," dodala Antalová. Policajti predpokladajú, že škody môžu byť výrazne vyššie. 45-ročný Jaroslav a jeho o rok starší kamarát skončili s putami na rukách. Podľa našich informácií mali problémy so zákonom aj v minulosti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články