Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Pastier (17) tajne predával cudzie jalovice po 130 eur. Krádež popieral
Zdielať na

Pastier (17) tajne predával cudzie jalovice po 130 eur. Krádež popieral

Len 17-ročného pastiera obvinili policajti zo sprenevery. Pracoval na družstve v Spišskej Teplici, odkiaľ postupne v priebehu roka mizli jalovice. Najprv tvrdil, že 23 jalovíc mu ukradli neznámi zlodeji zo stáda. Nakoniec však všetko bolo inak... Viac zisťovala reportérka Zuzana Pojedincová.

Jalovica za 130 eur

Na políciu vo Svite prišla oznámiť zmiznutie 23 jalovíc práve pracovníčka družstva. Mladý pastier však tvrdil, že mu ich museli ukradnúť priamo z lúky, kde sa pásli. Zlodeji ich mali kradnúť postupne od mája do novembra tohto roka.

Krátko po oznámení krádeže však sedel pred popradskými kriminalistami práve 17-ročný pastier. Opakoval, že o zmiznutí netušil, no jeho tvrdenie sa policajtom nepozdávalo a tak ho postupne overovali. A zistili, že klame. Mladík sa napokon priznal, že jalovice, ktorých trhová hodnota jednej je 500 eur, predával za 130 až 200 eur za kus.

Zarábal 750 eur v čistom. Vraj...

Podpredseda družstva Maroš Kovalčík nerozumel, prečo napokon kradol. "On priemerne zarábal 750 eur v čistom každý mesiac. Čiže absolútne nebol odkázaný na túto krádež." "Pôvodne polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže. po vykonaní dokazovania bol skutok prekvalifikovaný na prečin sprenevery," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Pastier sa k skutku odmietol vyjadriť. Bránil ho aj jeho otec. Na otázku, či predával syn jalovice odpovedal: "Zatiaľ nie, nepredával. A nie je obvinený." Mladík z Batizoviec však v tej chvíli už obvinený bol, stíhaný má byť na slobode. Čaká ho súd, pričom mu hrozí až 5-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články