Jasno
11°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Daniel (26) kradol, aby mohol bývať v hoteli
Zdielať na

Daniel (26) kradol, aby mohol bývať v hoteli

Nie sú zlodeji ako zlodeji. Niektorí z nich sú totiž presvedčení, že kradnúť musia, alebo majú naozaj zarážajúce výhovorky. Vie o tom niečo aj mladý muž z Veľkého Krtíša, ktorý neustrážil svoje dlhé prsty a teraz sa bude musieť opakovanie vrátiť za mreže. Dôvod jeho kradnutia je naozaj netradičný.

Pred dvoma mesiacmi pustili Daniela z väzenia, kde si odpykával trest za krádež. Po prepustení netrvalo dlho a mladý muž kradol opäť a to dvakrát v priebehu dvoch dní.

Dve krádeže za dva dni

Prvá krádež sa mu „prepiekla“ a zaplatil len pokutu. Chcel totiž odísť z obchodu s elektronikou za 113 eur – samozrejme bez toho, aby sa zastavil v pokladni. Keďže však nešlo o veľmi vysokú sumu, policajti ho nezadržali. Za druhú sa už ale opäť hreje vo väzení. V obchodnom dome ukradol dva prenosné DVD prehrávače, ktoré si na oddelení textilu vložil do vaku a cez pokladne prešiel bez zaplatenia. Tentokrát ho už policajti zadržali a obvinili z krádeže. Určite mu nepomohlo, že bola druhá, ktorej sa dopustil opakovane v krátkom čase.

Kradol kvôli bývaniu v hoteli

Najzaujímavejší je na celom prípade dôvod trestného činu. Podľa našich informácií chcel muž ukradnuté veci predať v záložniach, aby si mal z čoho zaplatiť ubytovanie. Nie však hocijaké. Paradoxom totiž je, že si Daniel asi dvanásť nocí si užíval pohodlie jedného z najlepších hotelov v meste, kde noc stojí 32 eur. Doteraz však nezaplatil ubytovanie za päť nocí.

Mladý muž si slobodu dlho neužil. Opäť putoval do väzenia, tentokrát na 4 mesiace. Rozsudok je právoplatný, odsúdený Daniel odvolanie nepodal.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články