Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Auto s mladíkmi sa zrazilo s vlakom. Druhýkrát sa narodili
Zdielať na

Auto s mladíkmi sa zrazilo s vlakom. Druhýkrát sa narodili

Druhýkrát sa narodili. Reč je o piatich mladíkoch vo veku od 16 do 19 rokov, ktorí autom vbehli na železničné priecestie a zrazili s vlakom.

Svetelná signalizácia fungovala

Nehoda sa stala v dedine Pozba neďaleko od Vrábel. Mladíci autom, ktoré šoféroval 19-ročný Matúš, vbehli na železničné priecestie, na ktorom neboli závory. Svetelná signalizácia fungovala a nie je jasné, či dostali šmyk alebo chceli ešte rýchlo prejsť cez trať, kým prišiel vlak.Ten zastal až po niekoľkých metroch. "Utekali sme rýchlo von a pomohli sme im," hovorí svedok nehody. 

Ľahko sa zranili

Vlak ich posunul niekoľko metrov a auto s päticou mladíkov sa prevrátilo na strechu. Chlapci mali veľké šťastie, pretože sa im nič vážne nestalo. !jednotka spravila na vozidle protipožiarne opatrenia a pomohla záchranárom naložiť zranených do sanitiek," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Šurany Marián Kečkéš.

Aj keď to na mieste nehody vyzeralo hrozivo, partia mladých ľudí vo veku od 16 do 19 rokov, sa druhýkrát narodila. "Všetci účastníci nehody utrpeli ľahké zranenia," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. Podľa svedkov je možné, že 19-ročný Matúš riskoval a na poslednú chvíľu chcel prejsť cez koľajnice. Je však možné aj to, že na klzkej ceste dostal šmyk a preto vletel priamo na priecestie. Mladíkov previezli s ľahkými zraneniami do nemocnice. Podľa našich informácií už dvoch z nemocnice prepustili.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy