Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická havária! Dievčatko (9) zháňalo záchranu pre babičku (†67)
Zdielať na

Tragická havária! Dievčatko (9) zháňalo záchranu pre babičku (†67)

Cesta z družiny skončila pre pani Vierku obrovskou tragédiou. S vnučkou práve smerovala domov, keď za obcou Kokava nad Rimavicou havarovali, auto spadlo do potoka a prevrátilo sa na strechu. 67-ročná pani zomrela na mieste, dievčatko sa z auta muselo dostať samé a privolať pomoc... Podrobnosti zisťovala Edita Hutková.

Osudný šmyk...

Pani Viera ako vždy vyzdvihla svoju vnučku, 9-ročnú školáčku zo školskej družiny, aby ju zobrala k sebe domov. Všetko však prekazil šmyk na zľadovatenej vozovke, ktorý dostali len pár sto metrov za Kokavou za Rimavicou v smere na obec Utekáč. Auto prešlo do protismeru a skončilo v potoku.

Dievčatko volalo o pomoc

Odvážne 9-ročné dievčatko sa snažilo dostať z auta von, vybehla na cestu, kde zastavila autobus. Jeho vodič a cestujúci sa snažili žene pomôcť. "Bola v šoku. Že sa prevrátili so starou mamou do potoka. Neostávalo mi nič iné, len skočiť do tej studenej vody a ísť ju ratovať. Bola hlavou vo vode, vytiahli sme ju ešte s jedným mladým pánom. Dávali sme jej masáž srdca, ale, bohužiaľ. Tam rozhodovali minúty. Keby sme boli skôr išli," popísal otrasený autobusár. Pani Vierka zomrela na mieste.

Dievčatko pri vedomí, ale v šoku previezli do lučeneckej nemocnice. So záchranármi komunikovala a mala zranenú tváričku. Jej zdravotný stav je stabilizovaný. Podľa našich informácií neutrpelo žiadne vážne zranenia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy