Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nenapraviteľný exekútor z Prešova. Za volant si sadol opitý - zase!
Zdielať na

Nenapraviteľný exekútor z Prešova. Za volant si sadol opitý - zase!

Prešovský súdny exekútor, ktorý pred niekoľkými mesiacmi havaroval pod vplyvom alkoholu, si opäť sadol za volant v podguráženom stave. Tvrdí to polícia, ktorá ho za volantom s jeden a pol promile zastavila. Pritom od súdu to mal zakázané. Prokurátor pre neho tentokrát žiadal väzbu. Napriek tomu ho sudca poslal na slobodu.

Opitý za volantom aj napriek zákazu

"Ja som neriadil." Tak týmito slovami sa oháňal na súde. Opäť. Ešte v máji 2012 na výjazde z diaľnice D1 totiž skončil s autom po riskantnej jazde na zvodidlách. Spoza volantu sa vytackal opitý, podľa svedkov ledva stál na nohách. Vulgárne nadával a keďže začal byť agresívny, skončil v putách a na súde. Dostal 2 000 eur pokutu a 4-ročný zákaz vedenia akéhokoľvek vozidla.

Výchovný charakter to však zrejme nemalo. Napriek zákazu polície si opäť sadol za volant a tentokrát nafúkal takmer 1,5 promile! "Pri jazde motorovým vozidlom bol zastavený policajnou hliadkou. Následne bol podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Šťastie stálo pri exekútorovi

Súdny exekútor skončil na súde, prokurátor dokonca žiadal väzbu. No šťastie stálo pri ňom, pretože zo súdu znovu odchádzal po svojich. Stíhaný tak bude na slobode. "Okresný súd Prešov prijal písomný sľub obvineného. Uložil mu obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov a taktiež nad ním stanovil dohľad probačného a mediačného úradníka," potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Policajti ako svedkovia

Keďže exekútor poprel, žeby sedel za volantom, na súde tak zrejme skončia ako svedkovia aj policajti. "Vodič bol opätovne obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a tentokrát aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodal Džobanik.

Jeden trest dostal už po prvom prešľape. Tentokrát si naňho posvietili v komore exekútorov a od decembra už právoplatne exekútorom nie je. Odvolal ho minister spravodlivosti...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy