Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opitý Zdeno (20) zobral sestru (†13) na motorku. Šialenú jazdu neprežila
Zdielať na

Opitý Zdeno (20) zobral sestru (†13) na motorku. Šialenú jazdu neprežila

Brat zabil svoju 13-ročnú sestru. S dvoma promile alkoholu v krvi ju previezol na motorke a ona šialenú jazdu neprežila. Rodičia sa báli, že Zdeno túto správu neunesie a tak mu to niekoľko dní tajili. Nehoda sa stala pred pár mesiacmi za obcou Košarovce. Polícia ho v týchto dňoch obvinila.

Zdeno chcel 13-ročnú Veroniku odviezť na motorke domov. Lenže po pár metroch havarovali a dievča bolo na mieste mŕtve. Táto udalosť je o to smutnejšia, že Veronika bola  jeho mladšia sestra. "V týchto dňoch polícia ukončila vyšetrovanie dopravnej nehody a to návrhom na podanie obžaloby voči 20-ročnému mladíkovi," konštatuje Daniel Džobaník, hovorca Krajského raiditeľstva policajného zboru v Prešove.

Na motorku sadol s 2 promile alkoholu v krvi

Zdeno si vraj vtedy pred cestou dal zopár pohárikov v krčme, v susednej dedine. Priatelia ho prosili, aby si nesadal za volant. "Pýtal som sa ho, či si taký opitý chce sadnúť na motorku. Pil vodku a...,"  hovorí Zdenov kamarát. "U obvineného vodiča bol zistený alkohol. Nameraná hodnota bola takmer dve promile," tvrdí Daniel Džobaník, hovorca KR PZ v Prešove.

Osud to zariadil tak, že práve v čase, keď už išiel domov, zbadal na autobusovej zastávke svoju mladšiu sestru. "On zobral sestru a potom sme sa dozvedeli, že havaroval," hovorí Zdenov kamarát. Veronika na mieste zahynula, Zdena previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Rodičia mu po celý čas tajili, čo sa stalo. "Nevie, čo sa stalo, pýta sa nás na to.... a my mu hovoríme - hej Veronička ťa doma čaká, Veronička spí...," smutne hovorí matka súrodencov.

Hrozí mu 10 rokov za mrežami

Podľa polície mal motorku šoférovať Zdeno, rodina si ale myslí, že to bola jeho sestra. Tieto skutočnosti ešte polícia preveruje. Zdeno mal však v čase nehody navyše zákaz šoférovania. Hrozí mu až desaťročné väzenie. "Mladý muž z obce Závada bol obvinený z trestných činov usmrtenia a marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodáva Daniel Džobaník, hovorca KR PZ Prešov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Motorkár_42_tragická nehoda_ Zamagurie

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy