Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Opitý (17) mladík vzal rodičom auto a zdemoloval benzínku!
Zdielať na

Opitý (17) mladík vzal rodičom auto a zdemoloval benzínku!

V bratislavskej Dúbravke podnapitý mladík v noci zo štvrtka na piatok zdemoloval čerpaciu stanicu. Bez vedomia rodičov si zobral kľúče od auta, podgurážený alkoholom šoféroval, aby napokon nabúral do výkladu pumpy. Boris má pritom iba 17-násť rokov.

Podnapitý mladík na triede M. Schneidera Trnavského vybočil z hlavnej cesty. Nasmeroval si to na benzínovú pumpu. Slalom medzi stojanmi ešte zvládol.

Zaparkoval do výkladu

Predajni na pumpe sa už vyhnúť nedokázal. Rodičovskú Kiu Ceed zaparkoval rovno do výkladu a zdemoloval čelnú stenu prevádzky. "Čerpačka počas toho incidentu bola prázdna," uviedol hovorca poškodenej spoločnosti Anton Molnár. Pumpu zatvorili o 10-tej večer, mladík havaroval 30 minút pred polnocou.

"Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo, že 17-ročný vodič motorového vozidla továrenskej značky Kia Ceed neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, pričom narazil do výkladu čerpacej stanice," povedal bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár. Vodičovi namerali 1,04 mg/l alkoholu v krvi.

Škody zaplatí vodič

Rodičia zrejme nevedeli, že si ich 17-ročný syn zobral auto. Poisťovňa škody v tomto prípade znášať nebude. Mladík vraj v noci oslavoval, teraz bude musieť znášať všetky následky nehody. Na rodičovskom aute vznikla škoda asi 4.000 eur a na čerpačke takmer 15.000 eur.

Za volantom nemal čo robiť

Jedno je isté, mladý vodič prišiel okamžite o vodičský preukaz. Hoci mal už vodičský preukaz ako 17-ročný, nesmel šoférovať bez dospelého spolujazdca. Aj to skúma polícia. Vyšetrovateľ tiež začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.  

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

KR PZ BA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy