Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Metylalkohol v Prešove! Osem ľudí ošetrili, minimálne dvaja otrávení!
Zdielať na

Metylalkohol v Prešove! Osem ľudí ošetrili, minimálne dvaja otrávení!

Zabijak metylalkohol sa rozšíril aj na Slovensko. V prešovskej nemocnici leží osem ľudí s podobnými príznakmi, aké mali postihnutí v Čechách. Potvrdilo to ministerstvo zdravotníctva. Otrava sa preukázala u minimálne dvoch z nich...

Rodinná oslava skončila v nemocnici

Na Slovensku sa po Českej republike a Poľsku objavili prvé prípady otravy metylalkoholom. Potvrdila to hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. V Prešovskej nemocnici hospitalizovali osem otrávených ľudí. Tí si na rodinnú oslavu kúpili alkohol údajne u našich západných susedov. Informácie o otrave získalo MZ z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva na východnom Slovensku.

"Išlo o rodinnú oslavu, kde bolo 17 oslavujúcich, z toho už osem je momentálne hospitalizovaných v Prešovskej nemocnici," uviedla Čižmáriková pre TA3. Najprv v nemocnici boli len štyria, teraz k nim privážajú ďalších štyroch pre podozrenie z otravy metylalkoholom.

Podomácky vyrobená slivovica

Polícia už urobila rozbor požitého alkoholu. Podľa Čižmárikovej išlo o podomácky vyrobenú slivovicu v Čechách a alkohol privezený z Čiech, čiže nie o slovenský alkohol. "Žiaľ, policajný rozbor potvrdil hodnoty metylalkoholu v tomto alkohole," dodala. Osem hospitalizovaných je na pozorovaní, zatiaľ nejde o vážne stavy.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy