Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
ZÁZNAM: Dievča (14) kradlo vo večierke s palicou v ruke
Zdielať na

ZÁZNAM: Dievča (14) kradlo vo večierke s palicou v ruke

14 / ročná Agáta z Lučenca robí svojej rodine poriadne problémy. V priebehu leta bolo po nej dvakrát vyhlásené pátranie! Pondelňajšiu noc tiež nestrávila vzorne. S drevenou palicou ohrozovala predavačku v miestnej večierke a ukradla si aj cigarety...

Kradla s drevenou palicou

Dievča do predajne nonstop potravín najskôr iba nakuklo, zrejme aby sa presvedčilo, že nikto okrem predavačky vnútri nie je. "Celé to trvalo chvíľočku. V podstate sa nič veľmi zlé nestalo. Zobrala si cigarety a odišla. Mám to všetko zachytené na kameru," hovorí majiteľka obchodu Dana.

Dievča si najskôr teda vypýtalo cigarety a keď sa predavačka po ne natiahla, schmatla drevenú palicu a niekoľkokrát sa po predavačke zahnala. Chcela aj peniaze aj cigarety. Uspokojila sa však len s cigaretami a utiekla.

Kamery všetko zachytili

Kamery pomohli a lučeneckí kriminalisti na nich spoznali 14-ročnú Agátu. Tá bola od piatku umiestnená v krízovom stredisku, odtiaľ však v nedeľu v noci okolo jedenástej ušla. Sociálne pracovníčky ihneď nahlásili jej nezvestnosť, no dievča stihlo lúpiť vo večierke a potom z mesta zrejme odišlo.

Jej sestra si myslí, že utiekla za priateľom do Zvolena. Agátu mala zverenú do starostlivosti asi 3 roky, no podľa jej slov bola nezvládnuteľná. "Dôverovala som jej a nakoniec okradla aj mňa. Neviem si preto ani vyplatiť ubytovňu," hovorí sklamaná Renáta.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy