Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodej (59) kradol kukuricu. Prišiel o nohu a hrozba basy...,
Zdielať na

Zlodej (59) kradol kukuricu. Prišiel o nohu a hrozba basy...,

59 / ročný muž z obce Nedožery Brezany pri Prievidzi sa rozhodol kradnúť kukuricu v naozaj nevhodnom čase, keď ju kosili družstevníci. Myslel si, že sa v hluku strojov stratí. A to sa mu stalo osudným. Len čo vošiel do kukurice, skončil pod jednou z kosačiek. Tá mu odrezala nohu. Prežil akoby len zázrakom.

Nôž museli rozpíliť

"Kradol kukuricu a neviem, či si nevšimol ten kombajn, alebo čo," hovorí svedok nehody. Muž sa ocitol rovno pod strojom. Obrovské nože ho stiahli dnu. "On kombajn musel počuť, až bol v tej kukurici, no možno bol dezorientovaný," tvrdí druhý svedok.

Z nohy sa mu valila krv. Družstevníci mu ju rýchlo previazali. Na miesto museli privolať hasičov. "Zistili sme, že muž má uviaznutú nohu v sekacích nožoch tohto stroja," informoval veliteľ zásahu Ľuboš Hanus. Prievidzskí hasiči museli jeden z nožov rozpíliť. Až potom sa im muža podarilo dostať von.

Trojhodinová operácia

"59-ročnému mužovi poľnohospodársky pracovný stroj spôsobil ťažké zranenie, a to tak, že mu amputoval ľavú časť predkolenia," povedala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

"Muž prišiel o nohu, bol naložený do sanitky bez nohy," dodal Hanus. Previezli ho do bojnickej nemocnice a operovali viac ako tri hodiny.

"Jeho zdravotný stav sa zlepšuje. Momentálne ho možno hodnotiť tak, že už nie je v bezprostrednom ohrození života," hovorí riaditeľ nemocnice Ladislav Gerlich. Pár kláskov kukurice ho však vyšlo poriadne draho. Napriek tomu mal šťastie. Ak by si ho nebol vodič stroja všimol a pokračoval by ďalej, mohol ho aj zabiť. Zranený muž prišiel nielen o nohu, ale na krku bude mať aj obvinenie pre trestný čin krádeže.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy