Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štíhli kukuricoví zlodeji. Zrnká vzklíčia na cudzom poli
Zdielať na

Štíhli kukuricoví zlodeji. Zrnká vzklíčia na cudzom poli

V obci Cerovo pri Krupine mali v noci na roľníckom družstve nepozvaných návštevníkov. Zrejme ich bolo viac, no museli byť veľmi štíhli. Ich terčom sa stala kukurica.

Do skladu viedlo len veľmi malé okienko, no ani to nebolo pre zlodejov žiadnou prekážkou. Pravdepodobne najštíhlejší z nich sa malým otvorom pretiahol dnu a ostatným podával vrecia.

Prestrihnutý plod a cestička

"Ukradli nám 50 vriec, v každom bolo 50 000 jedincov. Asi 38 hektárov by sa z toho dalo zasiať," tvrdí predseda Roľníckeho družstva Cerovan Jozef Bartko.

Zlodejov muselo byť viac, zo skladu vynosili takmer 800 kíl kukurice. Vrecia nosili zrejme do auta, ktoré mali pristavené na okraji cesty. Ostal tu po nich len prestrihnutý plot a vychodená cestička.

Nesmie sa jesť

"Cielene ten, kto to ukradol vedel, čo chce a kde to môže predať," pokračuje Jozef Bartko. Škoda je takmer 3 800 eur. "Krádežou a poškodením vznikla majiteľovi škoda takmer 3 800 eur," tvrdí hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ide o špeciálne namorenú kukuricu, ktorú mali družstevníci pripravenú na výsev. "V žiadnom prípade na priamu konzumáciu," hovorí pán Bartko.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy