Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bezcharakterný zlodej ukradol deťom z triedy 2000 €
Zdielať na

Bezcharakterný zlodej ukradol deťom z triedy 2000 €

Na jednej zo základných škôl v Nitre niekto ukradol vyššiu sumu peňazí. Podľa informácii televízie JOJ ide o takmer 2000 eur. Peniaze mala učiteľka v kabelke, ktorá bola položená v triede druhákov. Polícia preveruje široký okruh podozrivých osôb.

Peniaze boli v kabelke učiteľky

To, že mala učiteľka v peňaženke takú vysokú sumu, bola nešťastná zhoda okolností. Údajne plánovala zaplatiť za výlet, kam mali žiaci onedlho ísť. "Boli to peniaze rodičov, ktoré boli vyzbierané na školu v prírode, takže to bol väčší obnos peňazí," vysvetlil riaditeľ školy Ladislav Habalčík.

Peniaze zmizli z triedy malých druhákov. Vedenie školy si vie iba ťažko predstaviť, že by ich dokázal vziať niektorý z malých žiakov. Ak by sa to ale potvrdilo, pravdepodobne by museli uvažovať o tom, aký trest by mohol byť pre také malé dieťa vhodný.

Zlodejom mohol byť hocikto

Peniaze zmizli v škole v poobedných hodinách. Bolo to v čase, keď rodičia chodili vyzdvihnúť svoje deti. Učiteľka ktorej peniaze zmizli, bola v tom čase so žiakmi na ihrisku. Peňaženku mala položenú v zamknutej triede. Po budove sa pohybovali žiaci so svojimi rodičmi, ktorí odchádzali domov. Podľa riaditeľa mohla učiteľka peniaze zabezpečiť oveľa lepšie.

Základná škola sa špecializuje na výchovu športovcov. Z jej tried vyšli viaceré talenty, ktoré dosiahli úspechy u nás ale aj vo svete. Vedenie školy dúfa, že vyšetrovanie prípadu túto nepríjemnosť vyrieši a očistí dobré meno školy.

Chlapček v triede_zelená lavica_píš si do zošítka_pekné farby

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy