Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krutí zlodeji. Chlapcovi (13) ukradli invalidný vozík aj s autom...
Zdielať na

Krutí zlodeji. Chlapcovi (13) ukradli invalidný vozík aj s autom...

Telesne postihnutého 13-ročného chlapca z Nitry pripravili zlodeji takpovediac o nohy. Z parkoviska pred panelákom totiž ukradli auto, ktoré chlapec dennodenne využíva. Dokonca aj s invalidným vozíkom. Ľuboško žije iba s matkou. Obaja sa tak ocitli v bezvýchodiskovej situácii. Na nové auto totiž peniaze nemajú...

Chlapčekovi ukradli "nohy"

Ľuboško sa narodil s rázštepom chrbtice a má ochrnuté nohy. Aby sa teda dostal do školy či inam, je odkázaný na invalidný vozík a auto. Obe potrebné veci však krutí, chamtiví a bezcitní zlodeji ukradli.

"Syna som viezla do školy ako každé ráno a vyšla som a auto nikde," popisuje nešťastná mama Zlatica. Keďže invalidný vozík bol v kufri auta, prišli aj o neho. "Ja neviem, ako také niečo môže voľakto spraviť. A ešte aj invalidný vozík v aute, auto označené ako ZTP."

Ledva majú z čoho žiť...

Ľuboš tak teraz nemôže chodiť ani von, ani do školy. Je akoby bez nôh. Vybaviť príspevok na auto trvalo pritom rodine veľmi dlhú dobu. A keď sa im to konečne podarilo, užili si ho sotva pol roka. Všetko je pritom ešte ťažšie, pretože pani Zlatica je na syna sama. Navyše je aj onkologickou pacientkou.

Na živobytie jej mesačne ostáva sotva 200 eur. Kúpa nového auta či vozíka je teda pre nich nereálna. "Po rozvode som prišla o všetko. Takže ja som rada, že vôbec máme čo jesť a strechu nad hlavou," hovorí. Podľa vlastných slov by bola najradšej, keby zlodeji auto s vozíkom vrátili. Alebo aspoň vozík...

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy