Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeja (17) zastavili až výstrely, od strachu sa pomočil
Zdielať na

Zlodeja (17) zastavili až výstrely, od strachu sa pomočil

Ešte ani nedosiahol hranicu dospelosti, no za sebou má už viaceré lúpeže. Reč je o 17-ročnom Lukášovi z obce Lipník, ktorý sa vlámal do základnej školy. Všetko sa skončilo naháňačkou s handlovskými policajtmi, ktorí museli dokonca dvakrát vystreliť.

Alarm v škole nečakal

Z partie popíjajúcich mladíkov v obci Chrenovec-Brusno neďaleko Handlovej sa odpojil 17-ročný Lukáč. Odišiel do základnej školy, vraj len na toaletu. No bola to zámienka. Chlapec vyrazil dvere a dostal sa až do kancelárie, kde chcel ukradnúť cenné veci.

"Pohyb neznámej osoby v narušenom objekte aktivovalo signalizačné zariadenie," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Mladíka zvuk vydesil a okamžite sa dal na útek. Potkol sa pritom o lavičku a preletel cez sklenú výplň dverí. Utekal do vedľajšej obce Lipník, no vtedy mu v pätách boli už policajti. Keďže mladík na ich výzvy nereagoval, vystrelili do vzduchu.

Od strachu sa údajne pomočil

"Som počula, že asi policajti kričali stoj, stoj, až potom dva výstreli padli," spomína obyvateľka Lipníka. Chlapca výstrely tak vystrašili, že sa údajne pomočil. Skončil v cele predbežného zadržania.

Pre policajtov však nie je neznámy. Už v 15-tich kradol naftu, neskôr vylúpil miestne pohostinstvo. Teraz mu hrozí minimálne rok za mrežami. Keďže však ide o mladistvého, trest by sa mu znížil na polovicu.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy