Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útok v Karnej! Zlodeji prederavili kravám hlavy
Zdielať na

Útok v Karnej! Zlodeji prederavili kravám hlavy

Život s dierou v hlave. Tak dopadli kravy na družstve v obci Karná v okrese Humenné. Pred Veľkou nocou si zrejme niekto robil zálusk na čerstvú hovädzinu Po nepodarenej zabíjačke však teraz nemá ani mäso a hrozia mu aj veľké problémy. A šesť kráv má takú dieru v hlave, že by sa vám do nej zmestil celý palec.

Strážnik počul hlasy

Kravy boli vonku vo výbehu. Neznámy páchateľ sa k nim priblížil zrejme v noci. Dokonca sa úspešne vyhol aj elektrickému ohradníku.

Strážnik síce v noci započul hlasy, no nikoho nenašiel. Ráno už jedna z kráv nedokázala stáť na nohách a v ohrade sa len tackala. Ošetrovateľom sa naskytol hrôzostrašný pohľad. Krava mala na hlave medzi rohami dieru. Na zviera čakala istá smrť. Aby sa krava ďalej netrápila, radšej ju utratili.

Možno je za všetkým pomsta

Strata jedného zvieraťa však spôsobila oveľa väčšiu škodu. Utratiť totiž museli kravu, ktorá bola teľná. Nebola to však jediná obeť. Neskôr sa ukázalo, že s dierami v hlave sa podarilo prežiť ďalším šiestim kravám.Nie je vylúčené, že zvieratá doplatili na konkurenčný boj...

Škody zrejme presiahnu 266 eur a v takom prípade by sa spomínaný priestupok mohol prekvalifikovať na trestný čin poškodzovania cudzej veci. Ak by sa neznámeho páchateľa podarilo vypátrať, hrozilo by mu ročné väzenie.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy