Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hladné kravy sa obžierajú navzájom, majiteľ sa len prizerá
Zdielať na

Hladné kravy sa obžierajú navzájom, majiteľ sa len prizerá

49 / ročný Kysučan sa nestará o svoje domáce zvieratá. Kravy v jeho špinavej maštali bývajú také hladné, že sa vzájomne obžierajú. Podľa ľudí, ktorí muža z Čadce poznajú, je to zrejme preto, že si rád vypije a zabúda na svoje povinnosti. Prípad je natoľko vážny, že mu hrozí väzenie.

Muž mal v maštali päť zvierat. Teraz mu však zostali len dve - býk a jalovička. Kravu, ktorá uhynula, nechal na zemi prikrytú igelitom tri týždne. Teliatko zakopal do hnojiska. Najlepšie asi obišiel býk, ktorého predal, aby zaplatil blokovú pokutu. Maštale boli plné hnoja, v ktorom sa kravy váľali. Pre hladovku sa dokonca navzájom obžierali.

Majiteľ bez okolkov priznal, že jeho kravy sú na málo krmiva zvyknuté. Tvrdí, že potravu dostali "len nie tak akoby mali, a nie tak kvalitné seno, akoby mali."

Celému prípade sa už venuje polícia.  "Sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu týrania zvierat," potvrdil muž zákona. Napriek tomu, že v minulosti za svoj nezodpovedný prístup dostal pokutu 100 €, nepoučil sa. Za trápenie zvierat hrozí tomuto Kysučanovi väzenie na tri roky.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy