Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší pašerácky tunel končil 20 metrov od hranice
Zdielať na

Ďalší pašerácky tunel končil 20 metrov od hranice

Policajtom sa po troch dňoch podarilo odhaliť trasu šachty objavenej v dome na ukrajinskej strane. Zistili, že končil 20 metrov od slovensko-ukrajinskej hranice. Tunel vraj hĺbili amatéri...

Tunel neprekročil hranicu

Keďže bol celý zatopený, čakala slovenskú aj ukrajinskú políciu ťažká úloha - vyčistiť ho a zistiť, či aj v ňom pašovali ľudí a tovar. V piatok si to ešte nikto netrúfal povedať.

Vo vyjadreniach bol opatrný aj prezident policajného zboru Tibor Gašpar. "Našli otvor v hĺbke približne 1,5 metra pod zemou a veľkosti zhruba 150x70 cm," tvrdil.

Niekoľkodňové skúmania geológov preukázali, že tunel nakoniec neprekročil slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu a skončil tesne pred ňou. Podľa polície má podzemná šachta ústie približne 20 metrov od hranice. Jej dĺžka je tak na ukrajinskej strane 70 metrov.

Kopali ho amatéri...

"Zo spôsobu stavby, priebehu trasy a použitého materiálu experti vyvodili záver, že stavba bola realizovaná klasickým banským spôsobom, vyhotovená na amatérskej úrovni," potvrdila hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

Údajne ide tentokrát o tunel v podobe banskej šachty, v ktorej sa nenachádzali ani koľajnice. Vyšetrovanie takisto nepreukázalo, že by sa tunel využíval na nezákonné praktiky ako pašovanie cigariet či ľudí.

Naša polícia tak v tomto prípade zatiaľ nemá koho stíhať a prípadu sa podrobne venuje ukrajinská polícia. Nepotvrdilo sa ani to, že by mal tunel neskôr ústiť v dome na slovenskej strane.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy