Polojasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Oznámil im, že odpojili vodu. Zabite ho, kričal Lunik IX.
Zdielať na

Oznámil im, že odpojili vodu. Zabite ho, kričal Lunik IX.

Na známom košickom sídlisku Luník IX vypukla panika. Obyvatelia tam zostali bez vody. Tvrdia, že ich na to nik neupozornil, odstávka bola totiž plánovaná až od stredy. Jeho obyvatelia sa obávajú epidémie, vina vraj leží na meste. To sa však obhajuje, vzniknutú situáciu si vraj spôsobili sami...

Nevážia si vraj nič, obhajuje sa poslanec

"Vytrhali tam roxory, vodovodné systémy a ďalšie náležitosti.  Je mi veľmi ľúto, ale musím povedať, že si nevážia ničoho a dívajú sa len na to, že vlastne niečo dostať, ale za to niečo nič nedávajú," argumentuje mestský poslanec Miloš Hnát. Rómovia však tieto slová odmietajú. S poslancom sa pustili do ostrého konfliktu.

"Vy ste na tom svete frajer, vy dokážete vypnúť vodu..." "Keď nás vyhadzujú, tak nech sa postarajú o nás!" "Ako máme žiť tu s deťmi, nám netreba sa okúpať?" "Deti zomrú, keď nebudeme mať vodu."

Potrubie v ohrození, epidémia

Niektorí Rómovia si pre vodu chodili do budovy miestneho úradu. To ale pre nich podľa ich slov nie je dlhodobé riešenie. "Keď nepôjde voda, nás ani do mesta nepustia." Mestský poslanec za známe sídlisko ale tvrdí, že kompetentní nejednali férovo. "Mohli sme tomu zabrániť, mohli sme ľudí na to pripraviť," komentuje poslanec za Luník IX Tibor Gábor.

Rómovia otvorene hovoria o tom, že pokiaľ voda nepotečie, potrubia skončia v zberni druhotných surovín. "Keď odstavia vodu, rúry budú okamžite odrezané a bytový podnik bude mať veľké problémy," upozorňuje starosta Luníka Jozef Šaga. Kedy na Luníku potečie opäť voda, ostáva otázkou času. Obyvatelia sa ale boja kvôli tomu epidémie...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články