Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rodiny načierno odoberali plyn za 30 tisíc eur!
Zdielať na

Rodiny načierno odoberali plyn za 30 tisíc eur!

Nitrianski policajti riešia nezvyčajne veľký nelegálny odber plynu. Na jednom dvore sa na plynové potrubie malo načierno napojiť viacero domov a bez platenia odoberali plyn až 3 roky. Škody sa majú pohybovať v desiatkách tisícoch eur. To však nie je všetko! Pripojenie bolo tak amatérske, že plyn nebezpečne unikal...

Amatérske napojenie ešte v roku 2009

Na plynové potrubie sa mal majiteľ istého domu pripojiť ešte v roku 2009. Plyn postupne zaviedol aj do ďalších asi troch domov. Potrubie však bolo nainštalované tak amatérsky, že plyn neustále unikal. Rodiny v okolí tak boli vlastne vo veľkom nebezpečenstve.

"Tento takzvaný čierny odber ohrozoval životy a majetok osôb, ktoré tam žijú, pretože na nelegálnom spoji sme zistili obrovský únik plynu," potvrdila hovorkyňa SPP Ivana Zelizňáková.

Škoda až 30 tisíc eur

Práve pracovníci distribúcie SPP tento nelegálny odber zistili. Teraz s nimi na prípade pracuje aj polícia. Vyšetrovateľ však zatiaľ nevzniesol obvinenie voči konkrétnym osobám. Škoda je však vyčíslená na takmer 30 tisíc eur, takže hrozí vysoký trest na 3 až 10 rokov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy