Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Rozruch v Bratislave. Hasiči sa do predajne šperkov museli presekať
Zdielať na

Rozruch v Bratislave. Hasiči sa do predajne šperkov museli presekať

Poriadny rozruch zažili uplynulú noc návštevníci bratislavského starého mesta. V jednej z najstarších budov - paláci Motešickcýh zasahovali hasiči. Z priestorov predajne luxusných šperkov sa totiž valil hustý dym. Zásah mal však mimoriadne zaujímavu pointu.

Na jednej z ulíc v bratislavskom historickom centre bolo poriadne rušno. Z predajne šperkov v starobylom paláci sa valil hustý dym. "Nahlasovateľ ohlásil dymenie z priestorov zlatníctva. Po príchode na miesto udalosti naši vykonali násilný vstup do miestnosti," uviedla hovorkyňa bratislavských hasičov Dana Kapustová.

Hrubé bezpečnostné sklo bolo možné prekonať len so špeciálnou sekerou. S bezpečnostnou mrežou si poradila hydraulika. Celé to ale nakoniec bolo úplne inak. Hasiči sa prakticky vlámali do ešte neotvorenej predajne s diamantmi.

Zlyhanie systému

Celé to ale nakoniec bolo úplne inak. Hasiči sa prakticky vlámali do ešte neotvorenej predajne s diamantami. V predajni šperkov však nebolo jedinej stopy po hustom dyme. Nič nebolo začmudené. Čo spôsobilo tento, na prvý pohľad, dramatický požiar? "Pravdepodobnou príčinou zadymenia bolo zlyhanie bezpečnostného systému," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Petra Hrášková.

Nemali čo hasiť

Predajňa je podľa našich informácií vybavená špeciálnym zadymovacím alarmom. Aktivoval ho akýsi výbuch na ulici, čo neskôr spôsobilo tento chaos. Hasičom prácu sťažili aj ďalšie bezpečnostné prekážky. Aj tie sa im ale podarilo prekonať. Hasiť na prekvapenie nemali čo. Predajňu mohli akurát tak odvetrať.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy