Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vo Vrábľoch vzbĺkol byt, hasiči našli mŕtveho muža (†59)
Zdielať na

Vo Vrábľoch vzbĺkol byt, hasiči našli mŕtveho muža (†59)

Obyvatelia paneláku šokovane vybiehali von. Malé deti museli prichýliť príbuzní alebo ľudia z okolitých panelákov. Z bytu na druhom poschodí vo Vrábľoch sa totiž ozvali dva silné výbuchy. Následne začali z okien šľahať obrovské plamene. Hasiči našli v byte mŕtveho 59-ročného muža. Požiar pravdepodobne spôsobil prístroj na dialýzu.

Explózia v byte všetkých zalarmovala

Požiar vypukol okolo deviatej hodiny v stredu večer. "Len som ležala v posteli a bolo počuť ranu," spomína s hrôzou obyvateľka paneláka. "Strašné, dvakrát to buchlo hrozne." Na miesto okamžite dorazili aj tunajší hasiči, ktorí sa k oknám bytu a silnému ohňu dostali len vďaka plošine.

Vnútri bytu ich pritom čakalo nemilé prekvapenie. Ležal tam 59-ročný Karol. Nikto mu však už nedokázal pomôcť.

Hustý dym vyhnal dospelých aj deti z bytov

Panelák bol z požiaru tak zadymený, že hasiči museli jeho obyvateľov evakuovať. "Otvorili sme a takto dym do bytu sa valil, všetko už išlo," spomínajú ďalší susedia. "Chodba bola plná, hneď." Povybiehali z bytov v tom, čo mali akurát oblečené na sebe.

"Hovoria mi, chlapca berte, suseda mu dala bundu. Už sme nevedeli dýchať, čo také malé bábätko... Potom sme všetci utekali len s mokrou handrou cez ústa, lebo hore už ani vidieť nebolo na schody." "Vetrovku som si zobrala a v papučiach som vybehla." Malé deti preto museli na večer uchýliť buď príbuzní alebo obyvatelia okolitých panelákov.

Karol bol už možno mŕtvy...

Do svojich domovov sa vrátili až okolo jedenástej hodiny, keď sa hasičom podarilo bytovku poriadne vyvetrať. Je možné, že Karol bol mŕtvy už pred vypuknutím požiaru. Muž bol vážne chorý. Našiel sa napojený na dialyzačný prístroj a pod ním bola kaluž krvi. Čo presne v byte explodovalo a ako požiar vznikol, objasnia až experti.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy