Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pod Tatrami ľahla popolom plaváreň. Takmer sa od nej zapálil les!
Zdielať na

Pod Tatrami ľahla popolom plaváreň. Takmer sa od nej zapálil les!

Obrovský požiar v noci z pondelka na utorok zachvátil bývalú budovu plavárne v Euro-campe v Tatranskej Lomnici. S ohňom bojovalo niekoľko desiatok hasičov. Hrozilo, že sa od plameňov chytí aj okolitý les. Ani v týchto chvíľach stále nie je jasné, či sa vo vnútri niekto nenachádzal. Zhorený interiér plavárne musia hasiči prehľadať.

Podľa našich informácií si okolo druhej ráno oheň všimol vodič, ktorý šiel autom okolo a ihneď zavolal hasičov. Keď prišli popradskí profesionáli na miesto, horela už celá strecha objektu, do vnútra tak už nemohli vstúpiť, pretože hrozil pád trámov a iných častí budovy.

Chýbala voda

Hasiči preto začali s ohňom bojovať zvonku. Najväčším problémom bola voda, hydranty v tejto časti obce totiž nie sú. Hasiči tak vodu brali z neďalekého potoka a museli ju voziť aj cisternami.

Les v ohrození

Keďže sa budova nachádza pri lesnom poraste, hasiči sa snažili stromy uchrániť. Nebolo to ale jednoduché, pretože z objektu šľahalo nielen teplo, ale aj iskry lietali poriadne ďaleko. Hasiči na boj s požiarom využili aj špeciálnu plošinu na diaľkové ovládanie a hasili tak aj z výšky.

Okolo jedenástej hodiny hasiči na mieste ešte stále zasahovali. Hneď ako miesto zabezpečia, začne sa s jeho prehľadávaním. Stále nie je isté, či vo vnútri niekto nebol.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy