Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Novinoví zlodeji sú už v rukách policajtov!
Zdielať na

Novinoví zlodeji sú už v rukách policajtov!

Komárňanskí policajti za posledný týždeň intenzívnejšie brázdili nočné ulice v civile. Spávať im nedali množiace sa krádeže v novinových stánkoch. Trpezlivosť sa aj v tomto prípade vyplatila – páchateľov chytili priamo pri čine.

Tridsaťosemročný Michal a 32-ročný Peter sa za jedinú noc pokúsili vykradnúť až tri novinové stánky. Namiesto úspešného lupu ich však čakalo stretnutie s políciou.

Do tretice ich chytili policajti

Krátko pred polnocou ich zrejme pri prvom stánku na námestí niekto vyrušil. Dvere stihli vylomiť, ale dnu sa už nedostali. Preto sa presunuli o pár ulíc ďalej. Pri ďalšom kiosku však nepočítali s tým, že sa po vypáčení dverí spustí alarm a tak opäť odišli naprázdno. Pri treťom stánku, na tovar ktorého si brúsili zuby, ich však už prekvapili policajti.

Kým Peter strážil okolie, Michal stihol prestrihnúť telefónny kábel a vypnúť poistky, plechové dvere sa mu už úplne vypáčiť nepodarilo. "Za minulý mesiac sme zaznamenali viac krádeží a vlámaní do rôznych objektov, hlavne do PNS stánkov, preto sme sa zamerali na túto trestnú činnosť," uviedol riaditeľ komárňanského krajského policajného riaditeľstva Dionýz Holocsy.

Namiesto stánkov basa

Obaja muži putovali do cely policajného zaistenia. Neskôr sudca nariadil ich väzobné stíhanie. Pri vyšetrovaní sa navyše zistilo, že obvinení majú okrem toho na svedomí aj ďalšie 4 novinové stánky vykradnuté v priebehu uplynulého mesiaca. Z nich stihli zobrať cigarety, telefónne karty i finančnú hotovosť za viac ako 3 000 eur. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody vo výške do 3 rokov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy