Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zlodej kradol kolky. Spôsobil škodu za 16 tisíc eur
Zdielať na

Zlodej kradol kolky. Spôsobil škodu za 16 tisíc eur

Zdá sa, že po bankomatovej mafii sa začína rozmáhať nová, kolkomatová. V Nitrianskom kraji v priebehu jedného mesiaca vykradli už dva automaty na predaj kolkov. V oboch prípadoch, najprv v Leviciach a teraz v Nových Zámkoch, si zlodeji vzali kolky a peniaze z automatov na katastrálnych úradoch.

Klienti súkromných geodetických kancelárií a katastrálneho úradu v Nových Zámkoch, ktorí si dnes chceli kúpiť kolky, odišli naprázdno. Automat na predaj kolkov vo vstupnej hale totiž niekto cez víkend rozbil a vykradol. Zlodej najprv vytlačil jazýček zámku presklených vstupných dverí a potom ho už nič nerušilo v rozbíjaní kolkomatu. "Neznámy páchateľ znefunkčnil signalizačné zariadenie na budove. Potom poškodil kolkomat, z ktorého odcudzil kolky a finančnú hotovosť," konštatuje Božena Bruchterová,  hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre.

Zlodej spôsobil škodu za 16 tisíc eur

Skôr, ako sa zlodej pustil do vyprázdnenia kolkomatu, dôkladne prelepil pohybové senzory, aby ho naozaj nič nerušilo. Potom z neho vybral peniaze a kolky za zhruba 6-tisíc eur, pričom zariadenie na predaj kolkov úplne vyradil z prevádzky. "Celkovo spôsobil škodu krádežou a poškodením za viac ako 16-tisíc eur," tvrdí Božena Bruchterová,  hovorkyňa KR PZ  v Nitre. "Automat využívali aj geodeti na kupovanie kolkov. Na každý geodetický plán ich potrebujete za 26,50. Bohužiaľ teraz musíme ísť po kolky na stanicu, čo trvá pešo asi  desať minút," hovorí geodet Juraj Ďurko.

Už druhý podobný prípad v kraji

V Nitrianskom kraji je to už druhý prípad vykradnutého kolkomatu za uplynulý mesiac. V polovici marca zlodeji vykradli automat na predaj kolkov katastrálneho úradu v Leviciach. Scenár bol navlas rovnaký – vypáčené dvere a vylomený kolkomat. Predbežná škoda bola vyčíslená na 6500 eur.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy