Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bankomatová mafia na Slovensku: Tentoraz chytili rezačov...
Zdielať na

Bankomatová mafia na Slovensku: Tentoraz chytili rezačov...

Zdroj: ISIFA/ilustračné

Polícia úspešne rozbila takzvanú „bankomatovú mafiu“ na Slovensku. Informovalo o tom Policajné prezídium. Organizovaná skupina zločincov podľa oficiálnej správy ničila a vykrádala bankomaty na Slovensku.

Podľa našich zistení ide už o druhú skupinu v súvislosti s takzvanou bankomatovou mafiou, ktorá nerušene na Slovensku vyčíňala dlhé mesiace. Pripomeniem, že v marci polícia obvinila 5 ľudí, ktorí pomocou terénnych áut vytrhávali bankomaty zo zeme.

Tentoraz ide ale o skupinu, ktorá bankomaty rozrezávala. Celkovo bolo v minulom roku vykradnutých 71 bankomatov, z toho 23 bolo vytrhnutých zo zeme a 17 prišijú tejto, takpovediac rozrezávačskej skupine.

Táto organizovaná skupina vykradla najmenej 5 bankomatov na Slovensku. Spôsobila tak státisícové škody nielen bankovým inštitúciám, ale aj obciam, kde sa bankomaty nachádzali.

Muži od 24 do 43 rokov pochádzali zo stredného Slovenska, prevažne zo Žiliny. Lupom sa obohacovali a nemienili s touto trestnou činnosťou skončiť. Pracovali veľmi koordinovane a profesionálne, bankomaty nevytrhávali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy