Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slováci (22, 31) nalákali na sex Viedenčana (†33) a zavraždili ho!
Zdielať na

Slováci (22, 31) nalákali na sex Viedenčana (†33) a zavraždili ho!

Dvaja Slováci dostali v Rakúsku doživotný trest. Takýto nekompromisný rozsudok padol v utorok na krajinskom trestnom súde vo Viedni. Pred rokom v júni tu totiž zavraždili 33-ročného Viedenčana.

Z plánovanej krádeže brutálna vražda

Rolanda z Viedne Slováci zlákali presne pred rokom, 29. júna v okrajovej časti rakúskeho hlavného mesta pri rieke Liesingbach na jednoduchú ponuku. V metre mu dávali sexuálne návrhy, na ktoré napokon pristúpil. Išlo im však len o to, aby ho okradli. Z krádeže sa však stala chladnokrvná vražda. Viedenčana zabili dvanástimi bodnými ranami!

"Rakúsky spolkový kriminálny úrad koncom júla minulého roku požiadal slovenskú políciu o pomoc pri pátraní, nakoľko existovalo podozrenie, že páchateľmi môžu byť Slováci," potvrdila aj policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. Slovákov totiž prezradili slovenské cestovné lístky v blízkosti miesta činu.

Na tele sa našlo DNA Slováka

Polícia podľa našich informácií na základe európskeho zatýkacieho rozkazu zadržala troch Slovákov začiatkom septembra. Pár týždňov pobudli vo vydávacej väzbe, odkiaľ potom putovali do Rakúska. Obžalovaní a odsúdení však boli nakoniec iba dvaja Slováci, voči rozsudku sa však odvolali.

Na tele zavraždeného našli DNA jedného z nich, 31-ročného Slováka. V prípade podľa rakúskych médií neexistovali žiadne poľahčujúce okolnosti, ktoré by im výšku trestu znížili. Ten bol prijatí porotou. Existuje aj možnosť, aby si odsúdení odpykali trest v rodnej krajine. Momentálne sa Slováci nachádzajú v tamojšom väzení a čakajú na ďalšie rozhodnutie súdu.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy