Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Autobusár zostrelil cyklistu. Zlomil mu nohu, čaká ho basa
Zdielať na

VIDEO: Autobusár zostrelil cyklistu. Zlomil mu nohu, čaká ho basa

Stalo sa to ešte 5. apríla minulého roka. Na tento deň však bude cyklista spomínať v zlom. Stal sa totiž obeťou šialeného vodiča autobusu. Ten ho schválne zostrelil z vozovky. Na druhej strane mohol byť cyklista rád, že si "iba" zlomil nohu...

Súd v anglickom Bristole vo štvrtok poslal 29-ročného šoféra autobusu Gavina Hilla za mreže na 17 mesiacov. Ten sa už skôr priznal k nebezpečnému spôsobu jazdy a k spôsobeniu telesnej ujmy. Sudca Mark Horton ale dospel k záveru, že autobusár zrazil cyklistu schválne.

Autobus ako zbraň

Sudca uviedol: "Nešlo o nehodu. Použili ste autobus ako zbraň. Na to, aby ste šikanovali a zastrašovali pána Meada." Vodič autobusu Hill šiel veľmi blízko cyklistu Meada pri kruhovom objazde. Krátko na to autobus zastal. Mead si oprel bicykel o jeho prednú časť a dohadoval sa so šoférom, ktorý zostal v kabíne.

Potom Mead opäť nasadol na bicykel a šliapol do pedálov. Do pohybu sa dal aj autobus a keď dobehol cyklistu, vybočil doprava, vzápätí doľava a zmietol ho z cesty. Cyklista si zlomil nohu a bicykel bol na šrot. Zábery z kamery vyvrátili obhajobu šoféra, ktorý tvrdil, že nešlo o zámer.

Moment šialenstva

Vodič Gavin Hill pri tom vlastnil desať rokov vodičský preukaz a nikdy nemal žiadne problémy. Podľa obhajcu to bol v jeho podaní moment šialenstva. Šofér nielenže skončil vo väzení, ale hneď na druhý deň po nehode prišiel o prácu. Dopravný podnik ho prepustil.

Odvolávať proti rozsudku sa nemieni, ale po odpykaní polovice trestu chce požiadať o podmienečné prepustenie.

Cyklistka_autobus

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy